Ana içeriğe atla

Gastronomik Söyleşiler Mart ayında da dopdoluydu

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Medya ve Gastronomi dersi kapsamında düzenlenen “Gastronomik Söyleşiler” Mart ayında da farklı konu ve konuşmacılarla öğrencileri buluşturdu.

Gazeteci Deniz Alphan ve Yemek Kültürü Yazarı Hülya Ekşigil, “Azınlık Mutfakları Üzerine” başlıklı sunumları ile 07 Mart 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

İstanbul Mutfağı ile içiçe geçmiş olan İstanbul azınlık mutfağı hakkında bilgi veren Deniz Alphan, bu iki mutfağın benzer ve farklı yanlarından bahsetti. Yemek kültürü yazarı Hülya Ekşigil de soru ve yorumları ile sohbete renk kattı. Avukat ve Gıda Hukuku Uzmanı Dr. Murat Uğur Aksoy ve Catering firmalarında Proje Yönetmeni Sibel Kaymaz, “Yediğimiz Her Şey Zehir mi?” başlıklı sunumları ile 14 Mart 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşide Paracelsus olarak bilinen İsviçreli bilim insanı Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim hakkında bilgi verildi. Kendisine ait olan “her madde zehirdir. zehir ile zehir olmayanı ayıran dozdur." sözü üzerinden besin ve gıda arasındaki fark üzerinde duruldu. Gıda hijyeni hakkında doğru bilinen yanlışlar ve kurumların gıda hijyen kurallarına yaklaşımlarından bahsedildi. Yemek Yazarı ve Gıda İletişimi Uzmanı Güzin Yalın, “Yemek Yazmak, Yemek Anlatmak” başlıklı sunumu ile 21 Mart 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Medyada gastronomi temalı ilk program yapanlardan biri olan Güzin Yalın, gastronominin medyadaki dünü, bugünü ve yarınından bahsetti. Gastronomi açısından farklı iletişim kanallarının birbirlerine göre avantaj ve dezavantajlarına değindi. Gıda Mühendisi ve Bilim İnsanı Erdem Öner, “Beslenme, Sağlık ve Gıda Güvenliği’nde Madalyonun Öteki Yüzü” Başlıklı sunumu ile 28 Mart 2018 tarihinde öğrencilerle bir araya geldi.

Söyleşide, sağlıklı beslenmede alternatif ve doğru tercihlerin bize kazandırdıkları, yaşamımız üzerine etkileri, gıda güvenliği bakış açısı ile beslenme ve sağlık konusundaki yaklaşımlar anlatıldı. Sağlıklı gıda tercihlerindeki püf noktalar, dikkat edilmesi gerekenler ve güvenli gıdaların tercihindeki riskler ve yapılması gerekenlerden bahsedildi.

Haber Tarihi: 29/03/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023