Ana içeriğe atla

Öğretim Elemanı Akademik Gelişiminin Desteklenmesi

Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM)

Eğitimin yaşam boyu sürmesi gereken bir eylem olduğundan hareketle 2008 yılında açılan Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM), bilgi toplumunda ihtiyaç duyulan yaygın eğitim programlarının hazırlanmasını ve uygulanmasını hedeflemektedir.

İş hayatındaki hızlı değişimle birlikte hemen her gün yeni bir kavram, yeni bir konu hakkında bilgi edinme ve bu bilgileri rekabet ortamında uygulama zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Kişinin kendi kendine sağladığı, devamlılığı olan eğitim; yetkinliğin, etkililik ve verimliliğin temel noktasıdır.

ASEGEM bünyesinde planlanan eğitimler; amacı, yapısı ve katılımcı kitlesi gibi faktörler dikkate alınarak; “Sağlıklı ve Mutlu Yaşam”, ”Akademik Gelişim”, “Kişisel ve Mesleki Gelişim” gibi başlıklar altında toplanmıştır. Söz konusu programlar, sadece üniversite öğrencileri ve akademisyenlere değil, farklı eğitim düzeylerinden çalışma yaşamı içinde olan-olmayan tüm katılımcılara yöneliktir. Böylece, Üniversitemizin toplumun her kesimine ulaşabilme ve hizmet verebilme hedefine ulaşmasına katkıda bulunmaktadır.

Acıbadem Üniversitesi ve Acıbadem Sağlık Grubunun deneyim ve dinamizmini de arkasına alan ASEGEM; yaygın eğitim yoluyla yetişmiş insan kaynağı kapasitesini artırmayı ve gelişimini desteklemeyi amaçlamaktadır.

ASEGEM ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Akademik Faaliyetleri Destekleme Süreci

Akademik Faaliyetleri Destekleme Komisyonu (AFDK) 2023-2024 akademik yılı destek üst sınırları, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2023/32-03 sayılı ÜYK kararı ile aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:

a) Öğretim elemanı, doktora sonrası araştırmacı ve lisansüstü öğrenciler için bilimsel toplantı katılım desteği yıllık üst sınırı, yurt içi 10.000 TL, yurt dışı 30.000 TL olmak üzere en fazla 30.000 TL’dir.
b) Bölüm/program/birim/anabilim dalının düzenleyeceği bilimsel toplantılar için üst sınır yılda 15.000 TL’dir. c) İstatistik desteği üst sınırı WoS Q1 ve Q2 kategorilerindeki dergilerde yayına kabul edilen her makale için 5.000 TL’dir.
d) Makale basım desteği üst sınırı WoS Q1 kategorisindeki dergilerde yayınlanan makaleler için 100.000 TL, WoS Q2 kategorisindeki dergilerde yayınlanan makaleler için 80.000 TL’dir.
e) İngilizce dil düzeltme (editing) hizmeti, araştırmacı tarafından WoS Q1 ve Q2 kategorilerindeki dergilerde yayına gönderileceği bildirilen makaleler için, Üniversite’nin anlaşmalı olduğu firmadan aldığı paket kapsamında bedelsiz sağlanacaktır.

AFDK’ya başvuru yöntemi ve destekler ile ilgili ayrıntılı bilgiye Akademik Faaliyetleri Destekleme Yönergesi’nden ulaşabilir, sorularınız için tto@acibadem.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.