Ana içeriğe atla

Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi

Sağlık alanında yeni iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürüne dönüştürülüp hayata geçirilmesi noktasında destek veren bir merkezdir. Senede 2 defa başvuru çağrıları açılmakta ve hem kurum içi hem de kurum dışı proje başvurularını kabul etmektedir. Değerlendirme sürecinden geçen her bir proje 3 aylık programlara alınmaktadır. Bu programı başarılı ile tamamlayan girişimciler potansiyel yatırımcılar ile buluşturulmaktadır.

Kuluçka Merkezi’nde yürütülen 5 farklı program bulunmaktadır. Bunlar; ön kuluçka, kuluçka, hızlandırıcı, global hızlandırıcı ve bigghealth programıdır. Bu programlar süresince girişimcilere sağlanan destekler aşağıdaki gibidir; -Ofis Olanakları: Girişimcilere açık ofis alanları sunulur, girişimciler talepte bulunarak merkezin toplantı salonlarından yararlanabilirler. Ayrıca merkezde gün boyunca sınırsız çay ve kahve imkanı sunulur.

-Akademik Danışmanlık: Girişimcinin projede ihtiyaç duyduğu alana göre Acıbadem Üniversitesi akademisyenlerinden danışmanlık desteği verilir.

-Sektörel Danışmanlık: Girişimcilere projenin alanına göre Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinden ve Acıbadem Kuluçka Merkezi iştiraklerinden danışmanlık ve mentorluk desteği verilir.

-Potansiyel Yatırımcı, Müşteri ve İş Ortaklarına Erişim: Projenin ilgili olduğu alana göre (Tıbbi ve medikal cihazlar, Biyomedikal malzemeler, İlaç formülasyonları ve probiyotikler, Dijital / mobil sağlık uygulamaları, Giyilebilir teknolojiler / tanı ve analiz kitleri, Gıda güvenliği) girişimciye destek sağlanır.

-Teknolojik Altyapı Erişimi: Girişimci merkeze kabul edildikten sonra bire bir görüşmeler ile projedeki eksiklikler ve Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi'nin sağlayabileceği imkanlar belirlenir. Belirlenen eksikliklere göre girişimci bir danışman eşliğinde belirlenen birimlerden yararlanabilir.

Prototipleme Atölyesi'ne Erişim: Prototipleme Atölyesi'nde girişimciler prototiplerini tasarlamak ve oluşturmak için 2 tane tasarım uzmanımızdan gerekli desteği alabilirler. Yeterli bilgi birikimine sahip olan girişimciler belirlenen saat aralıklarında kendi çalışmalarını gerçekleştirebilirler. Laboratuvarda mevcut bulunan cihazlar şu şekildedir;

  • 3 boyutlu yazıcı
  • 3 boyutlu tarayıcı
  • Drill press
  • Temizleme istasyonu
  • Lazer kesici
  • Elektronik ve kimyasal sarflar

-Eğitim ve Seminerler: Programların başlatıldığı dönemlerde girişimcilerin tüm süreçleri için ihtiyaç duyabilecekleri alanlara yönelik eğitim ve seminerler düzenlenir.

Daha önce verilen eğitimler şu şekildedir; - İş Modeli Eğitimi - Proje Yazma Eğitimi - Finans Eğitimi - Hukuk Eğitimi - Fikri Mülkiyet Hakları Eğitimi - Sağlık Regülasyonları Eğitimi - Etkili Sunum Teknikleri Eğitimi

Bigghealth Programı

Merkez’imiz 2018 Temmuz ayı itibariyle TÜBİTAK tarafından ''1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı Uygulayıcı Kuruluşu'' olarak seçilmiştir. Bu kapsamda senede 2 defa TÜBİTAK takvimine de uygun olarak 1512 programı için çağrı açarak projeleri kabul etmektedir. Bigghealth programında 2. Aşamaya geçmeye hak kazanan girişimciler TÜBİTAK’a iletilmektedir. TÜBİTAK’ın panellerinde de başarılı bulunan girişimciler 200.000 TL girişim sermayesi desteği almaya hak kazanmaktadır.

Merkezin web sitesini ziyaret etmek için tıklayın.