HIV/AIDS Farkındalık Etkinliği

Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik  Bölümü ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı tarafından düzenlenen “HIV/AIDS Farkındalık Etkinliği” 28 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşti. Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eğitimcisi Hemşire Nurşen Kanbur, Üniversite öğrencilerinin HIV/AIDS hakkında farkındalıklarını artırmak ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında bilgi vermek amacıyla “HIV& Toplumsal Cinsiyet Perspektifinde Güvenli Cinsellik” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Toplamda 260 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; HIV ve AIDS nedir?, Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaş yolları nelerdir? , Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir?  soruları yanıtlandı. Etkinlik kapsamında, Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerimiz, “ Koru, Korun, Kazan” sloganlı stant kurdu. Stantta öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla broşür, rozet, kırmızı kurdele ve bileklik dağıtıldı. İnteraktif gerçekleştirilen sunumda, katılımcıların soruları yanıtlandı.

Haber Tarihi: 25/12/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024