İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Programı

2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren eğitim dili Türkçe olan Acıbadem Üniversitesi lisans ve önlisans programları öğrencilerine isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programı açılmıştır.

İngilizce Hazırlık Programının amacı asgari B2 seviyesinde etkin olarak kullanabilecek İngilizce dil yeterliliği kazandırmaktır. İngilizce Hazırlık Programı süresince öğrencilere, üniversite ve meslek yaşamlarında kullanacakları akademik okuma, dinleme, not tutma, rapor/proje hazırlama, sunum yapma ve çeşitli yazım teknikleri öğretilir. Böylelikle öğrencilerin, derslerini, yurtiçi ve yurtdışı seminer ve konferansları yabancı dille takip edebilecek, katılımda bulunabilecek ve kültürel ve sosyal yaşamda da kullanabilecek düzeye gelmeleri sağlanır.

Eğitim-öğretim dili Türkçe olan lisans ve önlisans programlarına ilk kez kayıt yaptıran ve isteğe bağlı İngilizce Hazırlık Programına katılmak isteyen öğrencilerin İngilizce dil seviyeleri, kayıt haftası içinde yapılan Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi İngilizce muafiyet ve düzey belirleme sınavından (APPT) aldıkları puana göre belirlenir.

İngilizce Hazırlık Programı güz döneminde eğitime A1 ve A2 düzeyinde başlayacak öğrenciler için eğitim Güz, Bahar ve Yaz olmak üzere 3 dönemdir. Programa B1 düzeyinde başlayan öğrenciler için eğitim Güz ve Bahar olmak üzere 2 dönemdir.

İngilizce Hazırlık Programına devam eden eğitim dili Türkçe olan bölüm öğrencileri 1 yıllık eğitim sonunda başarılı olamasalar dahi kendi bölümlerinde 1. sınıfa geçerler. Bu öğrenciler İngilizce Hazırlık Programındaki başarı düzeylerine göre lisans/önlisans programlarındaki İngilizce derslerinden muafiyet kazanırlar.