Yeni dönemin ilk Sosyoloji Kolokyumu gerçekleşti

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün 2022-2023 akademik yılında düzenlediği ilk kolokyum 18 Ekim 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti. Öğretim üyelerinin, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katıldığı etkinlikte, doktora derecesini Tübingen Eberhard-Karls Üniversitesi’nde Sosyoloji dalında alan ve halen Max Weber Vakfı’na bağlı Orient Institut İstanbul’da “İnsan, Tıp ve Toplum” alanının yöneticisi olarak görev yapan Dr. Melike Şahinol ve üniversitemiz Sosyoloji Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak ders veren Dr. Gülşah Başkayak “Cinsiyet ve Sosyo-Biyo- Teknik Bakım Kompleksi” başlıklı bir sunum yaptı.

Tıp Sosyolojisi alanında uzmanlaşmış olan konuşmacılar, sunumlarında sosyo-biyo-teknik eylemler ve varlıklara odaklanan farklı projelerinin yöntem ve bulguları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Toplantı, izleyenlerin soru ve katkılarının alındığı bir tartışmayla sonuçlandı.

Haber Tarihi: 01/11/2022

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024