Undiagnosed Hackathon

Karolinska Üniversitesi Tanısız Hastalıklar Programı (UDP), PhenoTips ve Wilhelm Foundation tarafından ortaklaşa düzenlenen dünya çapındaki ilk ’’Undiagnosed Hackathon’’, genetik ve biyoinformatik alanınından yaklaşık 100 küresel uzmanı tanısız ve karmaşık vakaları çözümlemek üzere İsveç Karolinska Üniversite Hastanesi’nde bir araya getirdi. 17 - 18 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen etkinlikte, Uluslararası Tanısız Hastalıklar Ağı'nın (UDNI) klinisyen üyeleri tarafından aday gösterilen, İsveç, Türkiye ve Pakistan dahil olmak üzere pek çok ülkeden 14 tanısız hasta tartışıldı. İsveç basında geniş yer bulan etkinliğe, ACURARE adına Acıbadem Üniversitesi Tıbbi Genetik ABD ve Çocuk Genetik BD öğretim üyeleri katıldı.

Haber Tarihi: 24/07/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024