Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün düzenlediği üçüncü kolokyum “Fotoğraflarla Türkiye Tarihi“ 11 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

Kolokyumun misafir konuşmacısı Antropolog Dr. Meltem Ulu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 2000’li yılların başına kadar uzanan bir yakın tarih dilimi içindeki önemli olayları ve dönüm noktalarını temsil eden fotoğraflardan hazırladığı seçkiyi sundu. Her bir fotoğrafı neden temsil niteliğine sahip olarak gördüğünü katılımcılarla paylaştı.

Dr. Meltem Ulu, lisans öğrenimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapmış, Yeditepe Üniversitesi’nde Antropoloji alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini kazanmıştır. Dr. Meltem Ulu halen Antropoloji dersleri vermekte ve çocuk kitapları hazırlamaktadır.

Son güncelleme tarihi: 29/03/2019