Ana içeriğe atla

Sosyoloji Kolokyumu’nun ilki; “ Hızlı Ekonomik Büyüme Sağlığa Zararlı mı? İş Kazaları ve Yapısal Önlemler” gerçekleşti

Etkinlikte Sosyolog ve Antropolog Dr. Murat Güney “Hızlı Ekonomik Büyüme Sağlığa Zararlı mı? İş Kazaları ve Yapısal Önlemler” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Tuzla tersaneleri hakkındaki doktora çalışmasını Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde tamamlayan Dr. Güney, iş kazalarının ekonomik büyüme ile ilişkisini Tuzla tersaneleri üzerine yapmış olduğu etnografik araştırmasına dayanarak tartışmaya açmıştır. Sunumda Türkiye’deki ekonomik büyüme biçiminin iş sağlığı ve güvenliği üzerindeki etkilerine odaklanılmış; bu konudaki önlemlerin, eğitim ve teknoloji yatırımlarının göz ardı edilmesinin işçilerin çalışma ve sağlık koşullarını nasıl etkilediği tartışılmıştır.

Dr. Murat Güney hakkında:

Dr. Murat Güney, Sosyolog, Antropolog, Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü yarı zamanlı öğretim üyesidir.

Dr. Murat Güney, Tuzla tersaneleri hakkındaki doktora çalışmasını Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. İlgi alanları arasında sağlık sosyolojisi, iş sağlığı ve güvenliği, kent çalışmaları, kalkınma antropolojisi yer almaktadır.

Haber Tarihi: 30/10/2018

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024