Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümümüz tarafından Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen Sosyoloji Kolokyumu: Umut Özneleri Olarak Kadınlar “Türk Blogosferinde Şöhret, Emek ve Kimlik Müzakereleri” başlıklı etkinlik 9 Mart 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti.

Kolokyumda, doktora derecesini Koç Üniversitesi Tasarım, Teknoloji ve Toplum Programı’ndan alan, Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü’nde yarı zamanlı görev yapan Öğretim Üyesi Dr. Melike Aslı Sim konuşmacı olarak ağırlandı. Dr. Sim, sunumuna kaynaklık eden, blog yazarı kadınların yazılarını izlediği, onlar tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak gözlemler yaptığı ve bir bölümüyle mülakatlar gerçekleştirdiği araştırmasından bahsetti.

Sunum, blog yazarlığının kadınlara tanınma, fikirlerini paylaşma ve gelir elde etme umudu ve/veya olanakları sağladığını ortaya koyarak yeni teknolojilerin yaşam ve üretim tarzlarına nasıl dönüştürdüğüne ilişkin bir örnek oluşturdu.

Kolokyum katılımcıların soru ve katkılarının alındığı bir tartışmayla sonuçlandı.

Haber Tarihi: 12/03/2022

Son güncelleme tarihi: 04.04.2024