Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümümüz tarafından düzenlenen Sosyoloji Kolokyumu: “Sosyologlar Yazıyor” 13 Aralık 2019 tarihinde kampüsümüzde gerçekleşti.

Kolokyum kapsamında Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. K. Murat Güney, Toronto Üniversitesi Yayınları'ndan Mayıs 2019'da çıkan ve editörleri arasında yer aldığı "Massive Suburbanization: (Re)Building the Global Periphery" başlıklı kitabı anlattı. Kitapta yer alan kendi çalışmasına da değinen Güney, İstanbul'da mega-projeler, kentsel dönüşüm ve konut projeleriyle ortaya çıkan kentleşmenin depreme karşı hazırlıkları ve halk sağlığını hangi açılardan etkilediğini anlattı.

Dr. K. Murat Güney, Tuzla tersaneleri hakkındaki doktora çalışmasını Columbia Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. İlgi alanları arasında sağlık sosyolojisi, iş sağlığı ve güvenliği, kent çalışmaları, kalkınma antropolojisi yer almaktadır.

Son güncelleme tarihi: 23/01/2020