Sosyoloji Kolokyumu – Nisan 2023

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün 2022-2023 akademik yılında düzenlediği dördüncü kolokyum, 4 Nisan 2023 tarihinde çevrimiçi gerçekleşti.

Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Alper Bilgili’nin moderatörlüğünü yaptığı kolokyumda Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Antropolog Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Sevgi’nin konuşmacı olarak ağırlandı.

Antropolog Dr. Öğr. Üyesi Sevgi öncelikle Iğdır’daki Caferi mezhebine mensup topluluğa ilişkin etnografik araştırmasının yöntemini ve saha deneyimlerini anlattı. Daha sonra Caferilerin tarihi ve kültürel özellikleri ile kimlik stratejileri hakkında bilgi verdi. Sayıca sınırlı bir topluluk olan Caferilerin kimliklerinin Türkiye'nin siyasi ve kültürel bağlamında nasıl konumlandığını ve korunduğunu açıklayan sonum katılımcıların soruları ve tartışmayla tamamlandı.

Haber Tarihi: 19/04/2023

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024