Sosyoloji Kolokyumu – Mart 2023

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün 2022-2023 akademik yılında düzenlediği dördüncü kolokyum, 14 Mart tarihinde 83 kişinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti. ACU Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu ile iş birliği içinde, “Hükümlülerin Anlatılarında Madde Bağımlılığının Sosyo-Kültürel, Ekonomik ve Mekânsal Dinamikleri” başlıklı panelin moderatörlüğünü, üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu üyesi Tülay Demiray yaptı.

Panelde Akdeniz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gönül Demez ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Timurturkan ile doktora öğrencileri Bahar Özkan ve Tuğçe Tunca, birlikte gerçekleştirmiş oldukları TÜBİTAK projesinin bulgularını sundular. Bağımlı bireylerin sosyal bütünleşme, sosyal dışlanma, damgalanma, toplumsal değerler ve normlara ilişkin algı ve tanımlamalarını keşfetmek, bu bireylerin kendi davranışlarını anlamlandırma ve meşrulaştırma çabalarını anlamak ve onların dilinden aktarmak amacıyla gerçekleştirilen projenin saha deneyimlerinin ve bulgularının paylaşıldığı panel, aktif katılımla gerçekleşen tartışmayla son buldu.

Haber Tarihi: 04/04/2023

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024