Sosyoloji Kolokyumu “İpek Halı Dokumacılığında Görünmez Kadın Emeğini Araştırmak”

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün düzenlediği 2022 yılındaki ilk kolokyum, 3 Ocak tarihinde çevrim içi olarak gerçekleşti. Öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kolokyumda Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İngilizce Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karababa Demircan konuşmacı olarak ağırlandı.

Dr. Öğr. Üyesi Karababa Demircan, Hereke’de ipek halı dokuyan kadınlarla gerçekleştirdiği niteliksel araştırmaya dayanan “İpek Halı Dokumacılığında Görünmez Kadın Emeğini Araştırmak” başlıklı sunumunda, bu geleneksel sanatın sürdürülmesinde kız çocuk ve kadın emeğinin başat rolünü ve sanata emek veren kadınların hangi koşullar altında çalışmakta olduğunu belirtti. Kolokyum, çok sayıda katılımcının söz aldığı bir tartışma ile sonuçlandı.

Haber Tarihi: 05/01/2022

Son güncelleme tarihi: 21.02.2024