Sosyoloji Kolokyumu - Aralık 2022

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümümüzün 2022-2023 akademik yılında düzenlediği üçüncü kolokyum, 13 Aralık tarihinde 71 öğrencinin ve öğretim üyelerinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yaprak Civelek konuşmacı olarak katıldığı kolokyumda; pandemi döneminde gerçekleştirmiş olduğu niteliksel araştırmasında 65 yaş üstü nüfus kesimine mensup olmaları sebebiyle uzun süre sokağa çıkma yasağına maruz kalan yaşlılar ile görüşmüş ve onların bu hareket kısıtlamasından nasıl etkilendiklerini incelemiş olduğu araştırmasını “Covid-19, Kapanmalar ve Yaşlı Haneleri” başlıklı konuşmasında sundu. Konuşmacının sunduğu araştırma bulguları, özellikle yaş ayırımcılığına ve uzun süre kapalı kalmanın yarattığı sağlık sorunlarına odaklanarak bulgular çerçevesinde katılımcıların dahil olduğu tartışmayla etkinlik sonlandırıldı.

Haber Tarihi: 26/12/2022

Son güncelleme tarihi: 04.04.2024