Ana içeriğe atla

Sosyoloji Kolokyumu 5 Gerçekleşti

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün, Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlediği beşinci kolokyum, 3 Nisan 2024 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti. Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Görevlisi İdil Güney Şimşek “Ulusal Müzik Tartışmaları ve Cumhuriyet Döneminde Müzikte Modernleşme Arayışları: Türk Beşleri” başlıklı sunumunda Müzik Sosyolojisi alanına değindi. İdil Güney Şimşek, müzik sosyolojisinin Türkiye’de nasıl bir yaklaşımla ele alındığına dair bilgi verdiği sunumunda, müziğin teknik boyutu hakkında temel paylaşımlarda bulundu. Etkinlikte,

Osmanlı Devleti’nde Batılılaşma hareketiyle beraber gerçekleşen müzik alanındaki çalışmalara örnekler verildikten sonra Cumhuriyet dönemi kültür politikaları sosyolojik ve müzikolojik bağlamda ele alındı.

Sunumun son kısmında müzikte modernleşme arayışları kapsamında Cumhuriyet döneminin ilk kuşak bestecilerini oluşturan Türk Beşleri’nin yaklaşımları, örnek bir müzik eseri üzerinden tartışıldı. İnteraktif olarak gerçekleşen etkinlik, katılımcıların soruların yanıtlanmasıyla sonlandı.

Haber Tarihi: 18/04/2024

Son güncelleme tarihi: 18.04.2024