Sosyoloji Kolokyumu 3 Gerçekleşti

Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün, Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlediği üçüncü kolokyum 20 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti. İnsan Ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ceren Gülser İlikan Rasimoğlu’nun “Cumhuriyet Kurulurken Sağlığı Düşünmek: Birinci Meclis Tartışmaları 1920-1923” başlıklı sunumu, 70 öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Birinci Meclis Döneminde (Kurtuluş Savaşı; 1921-1923) mecliste gerçekleşen sağlığa ilişkin tartışmalar ele alınırken bu tartışmaların cumhuriyetin ilk yıllarındaki sağlık politikalarıyla ilişkisi, nedenleri ve sonuçları değerlendirildi.

İnteraktif olarak gerçekleşen etkinlik, katılımcıların soruların yanıtlanmasıyla sonlandı.

Haber Tarihi: 17/04/2024

Son güncelleme tarihi: 17.04.2024