Ana içeriğe atla

“Klinik Araştırmalar” başlıklı 7. Sektör Buluşmaları gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, ulusal ve uluslararası sağlık politikalarına katkı sağlamak üzere yapılan çalışmalar kapsamında düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın yedincisi “Klinik Araştırmalar” gerçekleştirildi.

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alanay ile öğretim üyelerinin katıldığı ve ülkemizde klinik araştırmaların kamu, özel ve akademik bakış açısı ile ele alındığı panele, Uluslararası Klinik Araştırma Merkezleri Ağı Başkanı Prof. Dr. A. Yağız Üresin, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Klinik Araştırmalar Dairesi’nden Mol. Bio. Gökhan Özkan, TÜSEB Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü Uzmanı Dr. Birol Tibet, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği Genel Sekreteri Dr. Ümit Dereli, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Ar-Ge Çalışma Grubu Üyesi ve Nobel İlaç Biyoteknoloji Proje ve Yeni Ürün Değerlendirme Direktörü Dr. Hasan Ersin Zeytin de katıldı.

Panelde, büyük bilgi birikimi ve deneyim gerektiren, uzun bir sürece yayılan klinik araştırmaların dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu.

Klinik araştırmalar, tıbbi bilgi elde etmek, bilimsel sorulara yanıt bulmak, hastalıkları önlemenin ya da tedavi etmenin daha iyi yollarını tespit edebilmek, insanların kullanımı açısından yeni ilaçların, tıbbi cihazların, tanı ve tedavi yöntemlerinin yaygın olarak kullanılmaya başlanmadan güvenliğini, etkililiğini ve yan etkilerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardır.

Haber Tarihi: 17/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023