Ana içeriğe atla

Psikoloji Bölümü Seminerleri I ve II - Aralık 2022

Psikolojinin farklı alt alanlarında yapılan güncel çalışmalar hakkında öğrencilerin bilgi edinmesini sağlamak, güncel çalışmalar hakkında akademik bilgi alışverişi ve tartışma için alan açmak amacıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümümüz, Psikoloji Bölümü Seminerleri’ne başladı.Serinin ilk etkinliği, “Aktivizmin Psikolojisi ya da Psikolojinin Aktivizmi: Sosyal Değişime Dair Bildiklerimizi Değiştirmek” başlıklı konuyla 7 Aralık tarihinde 25 kişinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti.

Friedrich Schiller Jena Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümü'nde doktora sonrası araştırmacı ve öğretim üyesi, Sussex Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde ise doktora sonrası misafir araştırmacı olarak görev yapan Dr. Mete Sefa Uysal, etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Kolektif eylemler, protestolar, aktivizm, ve politik katılımın yanı sıra, popülizm, sağ-kanat radikalizm, milliyetçilik, şiddet, sosyal kimlik, liderlik ve kültürlerarası psikoloji konularında araştırmalar yapan Dr. Uysal, etkinlikte; sosyal aktivizm kuramlarını inceleyerek bu modellerden biri olan toplu eylemde sosyal kimliğin özetlenmiş modeli üzerinden algılanan adaletsizliğin ve grup etkinliğinin protestolar sırasında yeni kimlik biçimlerinin ortaya çıkışını şekillendirmesi konusunda sunum yaptı.26 Aralık tarihinde serinin ikinci etkinliği, “Evlat Edinme ve Koruyucu Ailelik” başlıklı konuyla 41 kişinin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti.

Evlat edinme ve koruyucu aile olmakla ilişkili süreçler konusunda bilgi vermek ve bu alanda çalışan psikologların gözlemlerini, deneyimlerini ve ihtiyaçlarını tartışmak amacıyla gerçekleşen etkinlikte, Çankırı Karatekin Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmeer konuşmacı olarak yer aldı. Doç. Dr. Dikmeer, aile ve çocuk arasında yaşanabilecek olası sorunlara ve bu sorunlara karşı psikologların nasıl bir yol izlemesi gerektiğine örnekler vererek, Türkiye’deki ve yurtdışındaki görgül araştırmalar ve uygulamalar hakkındaki bilgilerini paylaştı.Öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminerler, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.

Haber Tarihi: 10/01/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023