Psikoloji Kulübümüzden “Sağlıklı İlişkilenme”

Psikoloji Kulübümüz tarafından düzenlenen “Sağlıklı İlişkilenme” semineri 21 Kasım 2019 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.Dr. Gizem Sürenkök’ün katılımıyla gerçekleşen Sağlıklı İlişkilenme” başlıklı konuşmada; tutulma psikolojisi, bağlanma stilleri, ilişkilerde sıklıkla yapılan yanlışlar ve sağlıklı bir ilişki için yapılabilecekler ele alındı.Seminerde öncelikli olarak ilk âşık olduğumuz dönem olarak tanımlanan tutulma döneminin psikolojisi ve erken dönem bağlanma stillerimizin şu anki ilişkilerimize etkisinden bahsedildi. İlişkilerde gözlenen yalan, kıskançlık, kişisel alanın ihlali, yanlış tartışma tarzları, sessiz muamele (trip atmak), gitgeller ve aldatma problemleri üzerine bilimsel bulgular sunularak devam etti. Sunum problemler detaylıca tartışıldıktan sonra ise ilişkilerin korunması için yapılabilecekler in konuşulması ve sonrasında soru-cevap kısmı ile tamamlandı.Konuşmacı hakkında bilgi:Dr. Gizem Sürenkök, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Psikoloji bölümlerinden mezun olmuştur. New York Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde yüksek lisansını yaparken “Yakın İlişkiler” adlı dersle beraber yakın ilişkilere bilimsel yaklaşımı keşfetmiş ve konuyla ilgilenmeye başlamıştır. Cornell Üniversitesi’nde doktorasını tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği “Psychology of Close Relationships” dersini alan öğrencileriyle beraber oluşturduğu ekiple “Yakın İlişkiler” projesini hayata geçirmiştir. Ekip, halen sosyal medya platformlarında yakın ilişkilerinin bilimini yaygınlaştırmakta ve üniversitelerde konuşmalar vermektedir.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023