Psikoloji Kulübü “Kariyer Sohbetleri”

Psikoloji Kulübümüz tarafından düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” 2 Aralık 2019 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.Psikoloji Kulübümüz tarafından düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” farklı alanlardan uzmanları öğrencilerle bir araya getirmeye devam ediyor. Kulüp, etkinlik kapsamında Uzm. Psk. Yeşim Selçuk’u ağırladı. Selçuk, öğrencilerle kariyer sürecini ve tecrübelerini paylaşırken öğrencilerin sorularını da cevapladı.Konuşmacı kendi kariyer hikayesini ve gelişimi anlattıktan sonra kendi uzmanlık alanı olan klinik psikolojide çalıştığı konuları aktardı. Sonrasında özellikle çalıştığı alan olan hassas gruplar ve bu grupların temel özellikleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmanın devamında farklı kişilerin psikoloji bölümü seçimlerini etkileyen faktörlerin neler olduğuna değindi. Selçuk, yapmayı sevdiklerinin peşinden gitmenin, uzun vadede kariyer fırsatı olarak karşısına çıktığından da bahsetti. İnteraktif geçen söyleşi, öğrencilerin soruları ile şekillendi.Konuşmacı Hakkında: Uzm. Psk. Yeşim Selçuk liseden mezun olur olmaz AFS Değişim Programı’yla gittiği Amerika’da 6 ay kaldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne girmiş ve Tübitak’tan karşılıksız burs alarak 3,5 senede mezun olmuştur. Lisans sonrası Okan Üniversitesi’nde "Yetişkin Odaklı Klinik Psikoloji" Yüksek Lisans programına kabul edilerek, "Mükemmeliyetçilik, Umutsuzluk ve İntihar" isimli bitirme projesiyle yüksek lisansını başarıyla tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak bilişsel davranışçı terapi, şema terapi, EMDR travma terapisi, LGBTİ olumlayıcı terapi, bağımlılık terapisi ve bilinçli farkındalık metodlarıyla çalışmaktadır. Profesyonel yaşamı psikoterapiler öncelikli olmak üzere, proje ve eğitim tasarımı gibi faaliyetlerden de oluşmaktadır. On yılı aşkın süredir hassas gruplarla ilgili pek çok saha çalışmasında klinisyen, eğitmen, danışman ve proje koordinatörü olarak aktif görev almaktadır.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023