Psikoloji Kulübü ile Müzik Terapi

Psikoloji Kulübü öğrencilerimiz tarafından düzenlenen “Müzik Terapi” seminerin konuğu Müzik Terapi Uzmanı Özgür Salur oldu.

Psikoloji Kulübü öğrencilerimizin Özgür Salur’u konuk ettiği etkinlik 1 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşti. Salur öğrencilere, müzik terapisi ile ilgili genel bilgiler verirken kendi tecrübelerini de paylaştı. Salur, kullandığı tedavi yöntemleri hakkında da öğrencilere bilgi verdi.

Konuşmacı hakkında:

Müzik Terapi Uzmanı, Avrupa Müzik Terapi Konfederasyonu Türkiye delegesi, besteci, prodüktör, TEDx konuşmacısı. 2005’te İstanbul’a döndü, 13 senede birçok büyük markaya reklam müziği yaptı, bestelediği 4 müzik bankası albümü, 20 ülkede büyük başarı elde etti. Psikoterapinin faydalarını deneyimlemesiyle şu an eğitmen kadrosunda olduğu İÜ Çapa Psikiyatri Kliniği’nde Doç. Dr. Nurhan Eren'in süpervizyonunda ilk müzik terapi çalışmalarına başladı, ardından Finlandiya’nın Jyväskylä Üniversitesi’nde müzik terapi yüksek lisans eğitimi aldı. Almanya, Danimarka, Japonya, İtalya, Norveç ve Türkiye’nin birçok üniversitesinde müzik terapi sunumları, atölyeleri ve sempozyumları gerçekleştirdi.

İstanbul’da yaşamakta, Dünya Müzik Terapi Federasyonu ve Sağlık Bakanlığı’nca tescilli biçimde müzik terapi çalışmalarına, Müzik Terapi Akademisi çatısı altında etkinlikler düzenlemeye, besteciliğe, eğitimciliğe ve Jyväskylä Üniversitesi’nde klinik psikoloji doktorasına devam etmektedir.

Haber Tarihi: 01/04/2019

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023