Odyometri Etkinlikleri Mayıs Ayında Gerçekleşti

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı, öğrencilerin işitme cihazlarını daha yetkin bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla mesleki uzmanlığa yönelik olarak iki etkinlik düzenledi. 30.05.2023 tarihinde REM Uygulaması İle İşitme Cihazlarında Fitting, 31.05.2023 tarihinde de Yardımcı Dinleme Sistemleri ( FM ve ROGER Sistemleri) etkinlikleri gerçekleştirildi. May İşitme iş birliği ile gerçekleşen REM Uygulaması İle İşitme Cihazlarında Fitting etkinliğinde; Odyolog Mehmet Tarık Kaya, öğrencilerin işitme cihazlarını daha yetkin ve objektif kullanabilmeleri için bir sunum gerçekleştirirken ‘REM cihazı nedir?’, ‘Ne amaçla kullanılır’, ‘REM cihazı ile işitme cihazı ayarlanması nasıl yapılır?’ gibi sorulara da yanıt verildi. 35 katılımcı ile gerçekleşen etkinlikte; hastanın işitme kaybına göre işitme cihazının ayarlanmasına yönelik uygulamalar yapıldı.

Sonova Duyu Sistemleri iş birliğinde Yardımcı Dinleme Sistemleri (FM ve ROGER sistemleri) etkinliğinde ise Sonova Duyu Sistemleri’nde Odyoloji ve Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Odyolog Mert Ardan; işitme cihazı kullanan bireylerin ihtiyaçlarına göre ek olarak verilebilen duyu sistemlerini anlatırken, ‘FM Sistemler nedir?’, ‘ROGER Sistem nedir?’, ‘Bireyler, yardımcı dinleme sistemlerine neden ihtiyaç duyarlar?’ sorularına yanıt verdi. 34 kişinin katıldığı etkinlikte, işitme cihazı kullanan bireylerin günlük hayatta karşılaşabilecekleri zorluklara karşı yardımcı dinleme sistemlerine ihtiyaç duyabilecekleri vurgulanarak katılımcılara cihazların kullanımı hakkında uygulamalı bilgi verildi.

Haber Tarihi: 05/06/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024