Nörobilimde Yapay Zeka Çalıştayı

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından, 24 Ocak tarihinde düzenlenen, “Nörobilimde Yapay Zeka Çalıştayı” isimli etkinlik, 75 kişinin katılımıyla hibrit olarak gerçekleştirildi. Nörobilim alanındaki çalışmaları ve veri biliminin rolünü ele almak amacıyla klinisyen, veri bilimci ve temel bilimcileri bir araya getirmek amacıyla gerçekleşen etkinlikte, konuşmacılar kendi çalışmalarından bahsederek veri biliminden beklentilerini sundular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güldal Süyen’in açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden; Prof. Dr. Ata Akın, Dr. Öğr. Üyesi Sinem Burcu Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Hande Argunsah; üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Bernis Sütçübaşı; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Uğur Uygunoğlu, Prof. Dr. Aksel Siva, Arş. Gör. Bengi Gül Türk, İstanbul Üniversitesi, Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü’nden Prof. Dr. Sibel Aylin Uğur İşeri; Işık Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Günet Eroğlu; Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Arş. Gör. Işıl Tatlıdil; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Uğur Bilge ve Dr. Emre Yorgancıgil “Nörobilim, yapay zeka, nörobilimde yapay zeka uygulamaları” konularını tartıştı. Etkinliğin sonunda; TÜBİTAK, TÜSEB, AT, İSTKA gibi kuruluşlar için proje başvuru fikirleri değerlendirildi.

Haber Tarihi: 10/02/2023

Son güncelleme tarihi: 14.04.2023