Hemşirelik Bölümü Profesyonellik Geliştirme Semineri: “Sağlık Çalışanlarında Psikolojik Dayanıklılık”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen Hemşirelikte Profesyonellik Geliştirme Seminerleri kapsamındaki “Sağlık Çalışanlarında Psikolojik Dayanıklılık” başlıklı etkinlik, 23 Mayıs 2022 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nermin Gündüz’ün katılımıyla gerçekleşti.Sağlık profesyonellerinde stres yönetimi metotlarını kullanarak psikolojik dayanıklılığın arttırılması konusunda öğrencilere farkındalık sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ükke Karabacak’ın açılış konuşması ile başladı. Etknlikte “Stres ve Sağlık Çalışanları İçin Stres Faktörleri, Stresle Baş Etme Yöntemleri ve Psikolojik Dayanıklılık” konulu sunumunu yapan Doç. Dr. Gündüz, stres ve sağlık çalışanları için stres faktörleri, stresle baş etme yöntemleri ve psikolojik dayanıklılık konularına değindi.İnteraktif olarak sürdürülen etkinlikte, Doç. Dr. Gündüz mesleki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Haber Tarihi: 27/05/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023