Eğitimde Tıbbileştirme Kolokyumu Gerçekleşti

Acıbadem Üniversitesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen Eğitimde Tıbbileş(tir)me Kolokyumu, 13 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşti. Etkinlik, akademik performansı artırma adına okul başarısızlığının nedenleri  arasında yer alan DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve ÖÖB (Özgül Öğrenme Bozukluğu) tanılarını ve psikostimülan ilaç kullanımını saha araştırmaları bulguları ışığında tartışmak için gerçekleştirildi. Acıbadem Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Metin Cevizci “Hiperaktif mi Yaramaz mı? İlkokulda Okul Başarısızlığının Tıbbileş(tiril)mesi’’ başlıklı sunumunu yaparken, ODTÜ Sosyoloji Doktora Programı’nda doktora çalışmalarına devam eden Mert Ertubay da ‘’Akademik Performansın Tıbbileşmesi: Üniversite Öğrencileri Arasında DEHB Tanısı ve Psikostimülan İlaç Kullanımı’’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Etkinlikteki konuşmacılardan Metin Cevizci, öğrenci öznelliğini yok sayan öğrencileri ‘’tıbbileştirmeyi’’, okul, hastane ve rehabilitasyon merkezi arasındaki karmaşık ilişki ağında gerçekleştirilen yeniden üretimi irdeledi. Mert Ertubay ise, akademik performans ve psikostimülan ilaç kullanımı arasındaki ilişkinin doğallaştırılmasını tartıştı. 50 kişinin katıldığı etkinlik, soru- cevap oturumundan sonra sonlandı.

Haber Tarihi: 27/11/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024