Biyomalzeme Yüksek Lisans Programı Öğrencimize Burs Desteği

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Vasıf Nejat Hasırcı ve Prof. Dr. Halime Kenar'ın danışmanlığında eğitim gören Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomalzeme Yüksek Lisans Programı öğrencimiz Barışcan Uzunkaya, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu’nun 2023-2024 Akademik Yılı Doktora Bursu programı kapsamında Biyomühendislik doktorasını Amerika'nın Houston şehrinde bulunan Rice Üniversitesi’nde sürdürmeye hak kazandı.

Barışcan Uzunkaya, doktora eğitimi sırasında konjenital kalp hastalıklarında bozuklukların biyomühendislik perspektifinden incelenmesini hedefliyor. Fulbright Doktora Tezi Araştırma Bursu, her sene Türkiye dahil dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok alanda doktora öğrencisine ABD’de bulunan üniversitelerinde bir yıl ziyaretçi araştırma öğrencisi (Visiting Student Researcher-VSR) pozisyonunda araştırma imkânı sağlıyor.

Öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 23/08/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024