Ana içeriğe atla

ACU Social Talks ’un ilki gerçekleşti: Bilim kurguda Metafizik

Üniversitemiz İç İletişim Komisyonu’nun ilkini düzenlediği ACU Social Talks kapsamında, “Star Wars Bilim kurguda Metafizik” söyleşisi, Star Wars günü olan 4 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti.

İlginç sosyal konularda fikir paylaşımı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte; son 25 yılını, beyin araştırmalarına adayan ve düşünceyle ilgili metafiziki sorulara merak duyan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ata Akın, konuşmacı olarak ağırlandı.

Bilinç, varlık, özgür irade ve nörobilim arasındaki ilişkileri hobi olarak inceleyen Prof. Dr. Akın, gerçekleştirdiği sunumunda, bilim kurgu filmlerinde incelenen konuların genelde metafizik unsurlar içerdiğini belirtti. “İnsanın doğası, evrendeki yeri, bilincin sorgulanması, farklı bilinç ve varlık türlerinin sorgulanması, özgür iradenin varlığı gibi metafiziğe konu olan temel felsefi sorular, bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmez ve merak uyandıran ana temaları olmuştur.” diyen Prof. Dr. Akın; Star Trek, Star Wars, Terminatör, Matrix, Ex Machina gibi filmlerdeki metafizik sorularının ele alınışını akademik ve idari çalışanlarımızla paylaştı.

Haber Tarihi: 12/05/2023

Son güncelleme tarihi: 22.06.2023