Ana içeriğe atla

ACU Social Talks ’un ikincisi gerçekleşti: "Bağırsak, Mide ve Beyin Arasındaki Aşkı Beslemek: Aç Olan Kim?"

Üniversitemiz İç İletişim Komisyonu’nun ikincisinin düzenlediği ACU Social Talks kapsamındaki, “Bağırsak, Mide ve Beyin Arasındaki Aşkı Beslemek: Aç Olan Kim? "başlıklı söyleşi, 21 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşti.

İlginç sosyal konularda fikir paylaşımı sağlamak amacıyla düzenlenen söyleşide; son 30 yılını Beslenme ve Diyetetik alanında çalışmalarını sürdüren Ağırlık Yönetimi, Bağırsak Mikrobiyotası, Gıda Takviyeleri ve Yeme Bozuklukları alanında çalışan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Murat Baş, konuşmacı olarak ağırlandı. “Yaşam Dediğin 9 Metre” adlı kitabında Mikrobiyota Diyeti kavramını ilk kez ülkemize kazandıran Prof. Dr. Baş,  açlığın birçok etmen tarafından şekillendiğini belirterek; duygular, çevre ve görsel birçok faktörden etkilenen hedonik açlığın, fizyolojik olarak aç olunmamasına karşın oluşan açlığın farklı bir penceresi olduğunu anlattı. Açlığı şekillendiren etmenleri değerlendirmek için yapılan sunumda bağırsak mikrobiyotasında yaşayan 100 trilyon civarındaki mikroorganizma, özellikle beyin ve bağırsak arasındaki sinir ağı nedeniyle açlığı farklı bir yönden etkilediği vurgulandı.

Akademik ve idari personelimizin katılımıyla gerçekleşen etkinlik soru- cevap kısmının gerçekleşmesiyle sonlandı.

Haber Tarihi: 26/07/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024