Ana içeriğe atla

5. Simülasyon ve İleri Teknoloji Sempozyumu

Üniversitemiz ACUMSA Kulübü, ACUTBAT Kulübü ve CASE (Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Merkezi) iş birliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen “Simülasyon ve İleri Teknoloji Sempozyumu” 6-7 Ocak tarihlerinde gerçekleşti.

Eğitimde fırsat eşitliği vizyonu ve CASE’in imkânlarını Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Tıp Fakültesi öğrencileri ile paylaşmak amacı ile gerçekleşen etkinlik Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan Güney ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nadi Bakırcı’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

Robotik Cerrahi, Travma Yönetimi, Sanal Hasta Çalıştayları ve Temel Beceri Eğitimleri’nin yer aldığı sempozyumda CASE Direktör Yardımcısı Dr. Dilek Kitapçıoğlu, ''Simülasyona Genel Bakış'' konulu sunumunu gerçekleştirdi. 105 kişinin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda 39 farklı üniversiteden gelen öğrenciler CASE’i deneyimleme fırsatı yakaladılar.

SİTS, CASE merkezinin imkanlarını gelecek meslektaşlarımız ile paylaşmak vizyonu ve her yıl Türkiye’nin farklı tıp fakültelerinden öğrencileri bir araya getirmek amacı ile Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından kurulan ve yürütülen bir sempozyumdur. Her sene olduğu gibi bu yıl gerçekleşen etkinlikte Tıp Fakültesi 1. sınıftan 6. sınıfa kadar üniversitemiz öğrencileri de görev aldı.

Haber Tarihi: 27/01/2023

Son güncelleme tarihi: 14.04.2023