Biyolojik Numune Saklama Talebi
ACU Biyobanka Birimi’ne biyolojik numune/veri kabulü için öncelikle ACUTAB Biyobanka Birimi Biyolojik Numune Kullanımı Başvuru Formu doldurularak, acutab@acibadem.edu.tr adresine e-posta aracılığıyla gönderilmelidir.
Sonrasında kaydı alınan talep, ACU Biyobanka Yönetim Kurulu tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulur; biyolojik numune/veri depolama talebine ait kabul ya da ret bilgisi 3 iş günü içerisinde başvuru sahibine iletilir. Biyolojik numune/veri saklama başvuru talebi olumlu olan araştırmacılara ACU Biyobanka Biyolojik Numune/Veri Transfer Anlaşması, ACU Biyobanka Biyolojik Numune/Veri Kabul Formu ve ACU Biyobanka Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu e-posta aracılığıyla gönderilir.
Daha sonra, aşağıda belirtilen biyolojik materyal kabul koşullarına uygun olarak hazırlanan örnek/veri(ler), ıslak imzalı olacak şekilde ACU Biyobanka Biyolojik Numune ve/veya Veri Transfer Anlaşması ve ACU Biyobanka Biyolojik Numune/Veri Kabul Formu çıktıları ile birlikte ACU Biyobanka birimine ulaştırılmalıdır.
Biyolojik Numune/Veri kabulü için aşağıdaki koşulların sağlandığından emin olunuz:
- Numune/Veri(ler) doğru etiketlenmiş olmalı, üzerinde hasta ismi olmalıdır. 
- Numunenin/Verinin alındığı tarih ve saat belirtilmiş olmalıdır. 
- Numune/Veri türünün doğru belirtilmesine dikkat edilmelidir. 
- Numune/Veri(ler)in yeterli olduğundan emin olunmalıdır. 
- Numune tüplerine yanlış kimyasal maddelerin katılmadığından veya numune(ler)in yanlış tüpe alınmadığından emin olunmalıdır. 
- Numuneler bekletilmemeli ve numune için gerekli uygun koşullarda saklanmalıdır. 
- Serum ayrılması için uzun süre beklenmemelidir. 
- Numunelere yeterli santrifüj yapıldığından emin olunmalıdır. 
- Numune/Veri(ler)in transferinin doğru şekilde ve uygun koşullarda yapıldığından emin olunmalıdır. 
 
			

