Sevgili Aşçılık Programı Aday Öğrencilerimiz,
Acıbadem Üniversitesi Aşçılık Programı 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Bu programın temel amacı; uygulama ve teori dersleri ile mesleğine hakim, merak eden ve sorgulayan, araştırmacı, yeniliklere açık aşçılar yetiştirmektir.
Gastronomi, multidisipliner bir alandır. Tarih, coğrafya, sosyoloji, ekonomi ve pazarlama gibi birçok alan ile bir bütün halinde işleyiş gösterir. Bu bağlamda, ortaya çıkan bir tabağın içindeki malzemeleri tanımak; ürünlerin tarihsel süreçleri, pişirme teknikleri ve besin değerleri gibi konulara hakim olmak iyi bir aşçının sektörde fark yaratmasını sağlamaktadır. 4 yarıyıl boyunca tecrübeli akademik kadromuz ve sizlerle deneyimlerini paylaşması için okulumuzda ağırlayacağımız sektörün çeşitli alanlarından konuklarımız ile çok yönlü bir bakış açısı edinmeniz hedeflenmektedir.
Bu yoğun tempolu ve bir o kadar da keyifli sürece hazırlasınız, sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Öğr. Gör. Pelin Kosal
Aşçılık Program Başkanı