Ana içeriğe atla

Lisansüstü programların çalışma alanları, ders içerikleri/TYYÇ bilgi paketi, akademik kadroları, vb. gibi bilgilerine (https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu) linki aracılığıyla erişebilirsiniz.

Öğrenci kabul edilecek lisansüstü programlar, bu programlara alınacak öğrenci kontenjanları, başvuru için gerekli belgeler, başvuru ve sınav tarihleri ile diğer koşullar her yarıyıl akademik takvimde (https://www.acibadem.edu.tr/ogrenci/ogrenci-isleri/akademik-takvim ) belirtilen tarih aralıklarında Üniversitenin ve Enstitünün web sayfasında Duyurular (https://www.acibadem.edu.tr/duyurular?tags=saglik-bilimleri-enstitusu ) alanında yayınlanır.

Öğrenci kabul edilecek lisansüstü programların başvuru koşulları her yarıyıl akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında Üniversitenin ve Enstitünün web sayfasında Duyurular (https://www.acibadem.edu.tr/duyurular?tags=saglik-bilimleri-enstitusu) alanında yayınlanır. Programların son başvuru koşullarına https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/programlar linki aracılığıyla ilgili programın web sayfasındaki Başvuru Koşulları başlığı aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Enstitümüzdeki lisansüstü programların listesine https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/programlar linki aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Ana Bilim DallarıProgramlarEğitim Dili
Adli Bilimler Ana Bilim DalıAdli Bilimler Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Adli Bilimler Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Anatomi Ana Bilim DalıAnatomi Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim DalıBeslenme ve Diyetetik Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Sporcu Beslenmesi Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Beslenme ve Diyetetik Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Sporcu Beslenmesi Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Beslenme ve Diyetetik Doktora ProgramıTürkçe
Biyoetik Ana Bilim DalıBiyoetik Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Biyofizik Ana Bilim DalıBiyofizik Tezli Yüksek Lisans Programıİngilizce
Biyofizik Doktora Programıİngilizce
Biyoistatistik ve Biyoinformatik Ana Bilim DalıBiyoistatistik ve Biyoinformatik Tezli Yüksek Lisans Programıİngilizce
Biyoistatistik ve Biyoinformatik Doktora Programıİngilizce
Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Ana Bilim DalıBiyokimya ve Moleküler Biyoloji Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Biyokimya ve Moleküler Biyoloji Doktora ProgramıTürkçe
Fizyoloji Ana Bilim DalıFizyoloji Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Fizyoloji Doktora ProgramıTürkçe
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim DalıFizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek LisansTürkçe
Genom Çalışmaları Ana Bilim DalıGenom Çalışmaları Tezli Yüksek Lisans Programıİngilizce
Hemşirelik Ana Bilim DalıHemşirelik Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Acil Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
İç Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Dahili Hastalıklar Hemşireliği Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Yoğun Bakım Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Hemşirelik Esasları Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Hemşirelik Doktora ProgramıTürkçe
Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim DalıHistoloji ve Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
İlaç Endüstrisinde Yönetim Ana Bilim Dalıİlaç Endüstrisinde Yönetim Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalıİş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Kan Bankacılığı Ana Bilim DalıKan Bankacılığı ve Transfüzyon Tıbbı Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Medikal Biyoteknoloji Ana Bilim DalıMedikal Biyoteknoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programıİngilizce
Medikal Biyoteknoloji Tezli Yüksek Lisans Programıİngilizce
Medikal Biyoteknoloji Doktora Programıİngilizce
Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim DalıPerfüzyon Teknikleri Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim DalıSağlık Fiziği Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Sağlık Yönetimi Ana Bilim DalıSağlık Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Sağlık Yönetimi Doktora ProgramıTürkçe
Sinir Bilimleri Ana Bilim DalıSinir Bilimi Doktora ProgramıTürkçe
Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim DalıTıbbi Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans ProgramıTürkçe
Tıbbi Mikrobiyoloji Doktora ProgramıTürkçe
Tıp Eğitimi Ana Bilim DalıTıp Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programıİngilizce
Tıp Eğitimi Doktora Programıİngilizce
Translasyonel Tıp Ana Bilim DalıTranslasyonel Tıp Doktora Programıİngilizce

Lisansüstü programların başvuru, yabancı dil sınavı, mülakat sınavları ve kayıt tarihleri Üniversitemiz lisansüstü akademik takviminde belirtilir ve her yarıyıl akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında Üniversitenin ve Enstitünün web sayfasında Duyurular (https://www.acibadem.edu.tr/duyurular?tags=saglik-bilimleri-enstitusu ) alanında yayınlanır.

Lisansüstü programlara başvurular elektronik ortamda yapılmakta olup kayıtlara öğrencinin şahsen gelmesi zorunludur. Başvuru ve kayıt süreci ile ilgili detaylı bilgi için Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile ogrenci.isleri@acibadem.edu.tr adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda ALES’e girmiş olma şartı aranmaz. Tezli yüksek lisans programı için başvurduğu puan türünde Senato tarafından belirlenecek 55 puandan az olmamak üzere ALES puan şartına sahip olması gerekmektedir.

Doktora programı için Başvurduğu puan türünde Senato tarafından belirlenecek 55 puandan az olmamak üzere ALES puan şartına sahip olması gerekmektedir.

Doktora/ sanatta yeterlilik/tıpta uzmanlık/diş hekimliğinde uzmanlık/veteriner hekimliğinde uzmanlık/eczacılıkta uzmanlık mezunları için ALES şartı aranmaz. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Senatosu tarafından mezun olduğu lisansüstü programa girişteki puan türü veya uzmanlık alanına bakılmaksızın belirlenen 65 puan dikkate alınır.

Temel tıp bilimlerinde doktora programlarına başvuracak adaylardan, tıp fakülteleri mezunlarının lisans diplomasına ve TUS’tan en az 55 puan ve üzerinde temel tıp puanına; ya da ALES’ in sayısal kısmından en az 55 standart puandan az olmamak koşulu ile Senato tarafından belirlenecek ALES puan şartına sahip olmak gerekmektedir.

Tüm lisansüstü programlara başvurularda YDS/YÖKDİL ve YDS/YÖKDİL’e eşdeğer sınav puanı şartının karşılanması zorunludur. Doktora programlarına YDS/YÖKDİL ve YDS/YÖKDİL’e eşdeğer sınav puanına sahip olmayan adaylar başvuramaz. Yüksek lisans programlarına başvuran adaylardan YDS/YÖKDİL ve YDS/YÖKDİL’e eşdeğer sınav puanına sahip olmayanlar Üniversitemiz tarafından düzenlenen yabancı dil yeterlilik sınavına girmek zorundadır.

Lisansüstü programlara başvurularda adayların değerlendirmesi sınav jürileri tarafından Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 20. Maddesi uyarınca yapılır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'nin 31. Maddesi uyarınca; bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü programına kayıtlı olan öğrenciler, diğer yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü derslere kayıtlı olmak için enstitü anabilim dalı başkanlığının onayı ile özel öğrenci olarak kabul edilebilmektedir.

Üniversitemiz lisansüstü programlarına özel öğrenci başvurusu yapabilmek için; Üniversitemizde özel öğrenci olarak eğitime devam etmenizin uygun bulunduğunu gösteren, kayıtlı olduğunuz yükseköğretim kurumunuzun enstitü yönetim kurulu kararı (Üniversitemiz programlarının ders içerikleri ilgili akademik birimlerin web sayfalarından ulaşılabilir.), öğrenci belgeniz, transkriptiniz, nüfus cüzdanı fotokopiniz, özgeçmişiniz ve başvuru dilekçeniz ile Enstitü Müdürlüğü'ne başvurmanız gereklidir.

Öğrenim ücretleri, her yarıyıl başında, ders kayıt/kayıt yenileme aşamasında ödenir. Burslu öğrenciler dışında öğrenim ücretini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yapılmaz veya yenilenmez.

Ders kayıtları her yarıyıl, akademik takvimde belirtilen tarih aralıklarında Öğrenci Bilgi Sistemi (https://obs.acibadem.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx ) üzerinden online olarak yapılmaktadır. Ders kaydınızı sizin yerinize başka bir kişi yapamaz.

Ders kayıt/ders ekle bırak ekranlarında yaşadığınızın soruna ilişkin ekran görüntünüzü, yaşadığınız sorunu açıklayarak ogrenci.isleri@acibadem.edu.tr adresine e-posta ile bildirmelisiniz. Ders kayıt/ders ekle bırak sürecinize ilişkin detaylı bilgi için Öğrenci İşleri Müdürlüğü ile iletişim kurmalısınız.

Lisansüstü eğitim öğretim süreçlerine ilişkin detaylı bilgiye https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linki aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Lisansüstü mezuniyet süreçlerine ilişkin detaylı bilgiye https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linki aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kayıt sildirmek isteyen öğrenci, Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne şahsen giderek ilişik kesme formunu doldurur. Daha sonra ilişik kesme formu ve kayıt sildirme gerekçesini açıkladığı dilekçe ile Enstitü Müdürlüğüne başvurur. Öğrencinin kayıt sildirme isteği, Enstitü Yönetim Kurulunca karara bağlanarak Rektörlüğe bildirilir.

Derslere, laboratuvar ve uygulama çalışmalarına ve öğretim elemanlarınca uygun görülen diğer çalışmalara devam zorunludur. Bir öğrencinin yarıyıl içindeki devamsızlığı her ders için toplam sürenin %30’unu geçemez. Bir dersten devam için gereken oranı sağlayamayan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız sayılır.

Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde ara sınavlar, uygulamalı çalışmalar, ödevler gibi çalışmalarda gösterdiği başarı ve yarıyıl sonu sınavının birlikte değerlendirilmesi ile elde edilir.

Başarısız olunan seçmeli ders yerine aynı kredi ve AKTS değerinde başka bir seçmeli ders alınabilir. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ilgili ders seçildikten sonra Enstitü Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurulur. Dilekçede daha önce başarısız olunan ders kodu ve adı ile yeni seçilen ders kodu ve adı belirtilerek durum açıklanır.

Lisansüstü mezuniyet koşullarına ilişkin detaylı bilgiye https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linki aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

İlan edilen bir sınav sonucuna veya başarı notuna itirazı olan öğrenci, bu itirazını, sonucun ilanını izleyen en geç beş iş günü içinde, ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığına yazılı olarak dilekçe ile yapar. Bu itiraz iki iş günü içinde ders sorumlusuna iletilir. Ders sorumlusu, değerlendirmede bir hata görürse gerekli düzeltmeyi yaparak, sonucu en geç iki iş günü içinde Ana Bilim Dalı Başkanlığına bildirir. Ders sorumlusunun inceleme sonucu vereceği ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından onaylanan karar kesindir. Yapılan başarı notu düzeltmeleri, ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığına tarafından yazı ile Enstitü Müdürlüğüne bildirilir. Not değişikliği Enstitü Yönetim Kurulunca karara bağlanarak Rektörlüğe bildirilir.

Aşağıda yer alan durumlarda öğrencilerin Enstitü ile ilişiği kesilir:

a) Öğrencinin enstitü müdürlüğüne kendi isteği ile ilişik kesmek istediğine ilişkin yazılı talepte bulunması.

b) Öğrenciye Üniversiteden çıkarma cezası verilmesi.

c) Tezli yüksek lisans programında dört yarıyıl, tezsiz yüksek lisans programında üç yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde Üniversitenin öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen öğrenciler.

ç) Tezli yüksek lisans programında tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrenciler.

d) Doktora programına tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilip, gerekli kredili dersleri azami dört yarıyılda başarıyla tamamlamayan veya Üniversitenin öngördüğü en az genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler.

e) Doktora programına lisans derecesi ile kabul edilip, gerekli kredili dersleri azami altı yarıyılda başarıyla tamamlamayan veya Üniversitenin öngördüğü en az genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler.

f) Doktora programlarında kredili derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan ve tez önerisi kabul edilen yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için tez çalışmasını on iki veya lisans derecesi ile kabul edilenler için on dört yarıyıl sonuna kadar tamamlayamayan öğrenciler.

g) Doktora programında tez önerisi iki kez reddedilen öğrenciler.

ğ) Doktora programında tez önerisi kabul edilip, tez izleme komitesi tarafından üst üste iki kez veya aralıklı olarak üç kez başarısız bulunan öğrenciler.

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında geçiş, ilgili program için kontenjan açılması halinde akademik takvimde belirtilen tarih aralığında Enstitü Ana Bilim Dalı Başkanlığı önerisi üzerine öğrenci başvurusu ve EYK kararıyla yapılır. Öğrenci tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasında birden çok geçiş başvurusunda bulunamaz. Geçiş başvurusu onaylanan öğrenci yeni programın gereklerini tamamlamakla yükümlüdür.

Tezli yüksek lisans programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın minimum dört yarıyıl olup, program maksimum altı yarıyılda tamamlanır.

Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya bu süre içerisinde Üniversitenin öngördüğü başarı koşullarını/ölçütlerini yerine getiremeyen; azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Tezli yüksek lisans programında, Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından her öğrenci için Senatonun belirleyeceği niteliklere sahip öğretim üyeleri arasından Üniversitenin kadrosunda bulunan bir tez danışmanı en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanır. Tez danışmanı atanmasına ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Öğrencinin tez konusu ve tezin önerilecek başlığı, öğrencinin eğilimleri de göz önünde bulundurularak, öğrenci danışmanı ile beraber belirlenir. Tez konusu ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığınca değerlendirildikten sonra, en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar Enstitü Müdürlüğüne iletilir ve EYK onayı ile kesinleşir. Tez önerisi sürecine ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, Üniversite kadrosu dışından en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir. Tez danışmanı atanmasına ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Tez savunma aşamasına ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Tezsiz yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın minimum iki yarıyıl, maksimum üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Tezsiz yüksek lisans programında, Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından her öğrenci için Senatonun belirleyeceği niteliklere sahip öğretim üyeleri arasından Üniversitenin kadrosunda bulunan bir proje danışmanı en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanır. Proje danışmanı atanmasına ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın minimum sekiz yarıyıl olup maksimum tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için minimum on yarıyıl olup maksimum tamamlama süresi on dört yarıyıldır.

Sağlık Bilimleri Enstitüsünde; tez danışmanının en geç birinci yarıyılın sonuna kadar atanması zorunludur. Tez danışmanı atanmasına ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Doktora yeterlik sınavına başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Üçüncü yarıyıl sonunda; 90 AKTS ve seminer dersini tamamlayan, akademik ortalaması en az 3,00/4,00 olan, en geç 4. yarıyılın sonunda tüm kredili derslerini başarıyla tamamlayan SBE Orpheus Komisyonu tarafından uygunluk verilen; en az bir adet tez konusu/alanı ile ilişkili, ulusal veya uluslararası hakemli bir dergiye göre hazırlanmış, adayın ilk iki isimden biri olduğu araştırma makalesi veya derleme veya olgu sunumu teslim yazısı ya da bilimsel toplantıda yapılmış sözlü veya poster sunum özeti bilgileri bulunan öğrenci doktora yeterlik sınavına girmek için başvurabilir.

Doktora yeterlik sınavında başarılı bulunan öğrenci için, en geç bir ay içinde, doktora yeterlik komitesi tarafından onaylanan Ana Bilim Dalı Başkanlığınca önerilen ve EYK kararıyla kesinleştirilen tez izleme komitesi oluşturulur. Tez izleme komitesi oluşturma sürecine ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Doktora yeterlik sınavını başarıyla tamamlayan öğrenci, yeterlik sınav tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapacağı araştırmanın amacını, yöntemini ve çalışma planını kapsayan tez yeterlik çalışması önerisini tez izleme komitesinin önünde sözlü olarak savunur. Öğrenci, tez önerisini sözlü savunmadan en az on beş gün önce tez izleme komitesi üyelerine dağıtır. Tez izleme komitesi, öğrencinin sunduğu tez önerisini inceleyerek adayı savunma sınavına alır. Sınav dinleyicilere açık olarak yapılır. Doktora tez önerisi sürecine ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Tez önerisi kabul edilen öğrenci için tez izleme komitesi, Ocak-Haziran ve Temmuz-Aralık aylarında birer kere olmak üzere yılda iki kez toplanır. Tez izleme komitesi toplantıları, Enstitü Müdürlüğüne üst yazı ile Doktora Tez Ara Rapor Tutanağı ve Doktora Tez İzleme Faaliyet Raporu (Türkçe formlar için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/enstitu-formlar-ve-dilekceler / İngilizce formlar için https://www.acibadem.edu.tr/en/academic/graduate-programs/graduate-school-of-health-sciences/forms-documents )eşliğinde EBYS üzerinden üst yazı ile bildirilir. Eş zamanlı olarak ıslak imzalı formlar Enstitüye iletilir. Tez izleme komitesi raporları sürecine ilişkin detaylı bilgi için https://www.acibadem.edu.tr/akademik/lisansustu/saglik-bilimleri-enstitusu/surec-akis-semalari linkini inceleyebilirsiniz.

Sağlıkla ilgili mazereti nedeniyle, üniversite hastanelerinden ya da resmi hasta kabul yetkisi olan sağlık kuruluşlarından istirahat raporu alan öğrenci; rapor süresinin bitiminden itibaren üç iş günü içinde Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Sağlık Merkezince verilen veya onaylanan raporunu, ilgili Ana Bilim Dalı Başkanlığına teslim eder. Öğrenci, raporda belirtilen süreler içinde mazeretli kabul edilir ve ara sınavlara girmez. Raporlu sayılan sürede girilen ara sınavların notları ya da sonuçları geçersiz sayılır. Öğrenci, rapor bitiminden sonra, mazeret sınavlarına girebilir. Rapor süreleri, öğretim sürelerinin hesabında göz önüne alınmaz. Bir yarıyılda, beş hafta veya daha fazla süreli raporu olan öğrenciler o yarıyıl izinli sayılabilir.

Öğrenciler kayıt dondurmak için gerekçelerini açıklayan dilekçe ve ekinde ilgili dokümanlar ile Ana Bilim Dalı Başkanlığına başvurur. Ana Bilim Dalı başkanlığınca uygun görülen başvurular değerlendirilmek üzere Enstitü Müdürlüğüne iletilir. Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 59. Maddesinde belirtilen durumlar için kayıt dondurma kararları alınabilmektedir. Enstitü Yönetim Kurulunca öğrencilerin durumu değerlendirilip karara bağlanarak Rektörlüğe bildirilir.

Öğrenciler ilgili evrakları Ana Bilim Dalı Başkanlıklarına teslim eder ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından resmi üst yazı (EBYS) ile Enstitüye iletilir.

En geç 2.yarıyılın sonuna kadar verilmesi gerekmektedir. Tez konusu belirlenmeyen öğrencilerin 3. dönemde Tez Çalışması dersini seçemezler.

  • Yüksek Lisans Tez Orijinallik Raporu (Form 6) (1’er adet)

  • Yüksek Lisans Tez Teslim ve Tez Savunma Sınavı Jüri Önerisi Formu (Form 8) (1’er adet)

  • 1 adet tezin spiralli hali

Tez Savunma Jüri üyelerinin 4. Yarıyıl sonunda en geç 6. Yarıyıl sonunda oluşturulması gerekmektedir. Üyelerden biri tez danışmanı, biri üniversite dışından, biri de üniversiteden / programdan olmak üzere 3 kişi ile oluşturulmuştur. İkinci tez danışmanı varsa 5 kişi olmalıdır. Tez savunma sınavı jürisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından üst yazı ile yüksek lisans tez teslim ve tez savunma sınavı jüri önerisi formu, yüksek lisans tez orijinallik raporu ve 1 adet tezin spiralli hali ile EBYS üzerinden üst yazı ile önerilir.

  • Tez İzleme ve Değerlendirme Formu (Form 10) (Her jüri üyesi için 3’er adet)

  • Yüksek Lisans Tez Savunma Tutanağı (Form 7) (3 adet)

  • Yüksek Lisans Tez Onay Formu (Form 9) (8 adet)

*** Tez Savunma sınavından sonra en geç 3 iş günü içerisinde Enstitüye teslim edilmesi gerekmektedir.

Doktora için: en geç 6 ay

Tezli Yüksek Lisans için: en geç 3 ay

Öğrencimiz tez savunma sınavından sonra gerekli düzeltmeleri tamamlayarak tezinin son şeklini spiralli olarak Enstitüye teslim eder. Tez Yazım Kılavuzuna göre tezin incelenmesi Enstitü yetkilisi tarafından yapılır. Enstitü yetkilisi tarafından onaylanan tezin ciltlenmiş şeklini Tez Savunma Sınavından en geç 1 ay içinde Enstitüye teslim edilmelidir.

Enstitüden tezinin ciltlenmesi için onay alan öğrenci; 2 adet ciltlenmiş tezini, tezin 2 adet CD içerisinde PDF halini, KVKK Gizlilik Beyanı Formunu, 2 adet Tez Veri Giriş formlarını Enstitüye teslim eder. Tez savunması sınav tarihinden itibaren en geç 1 ay içerisinde bu süreçlerin tamamlanarak mezuniyet kararının alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin Etik Kurul onayı gerektiren Tez Çalışmaları, Tez Öneri Formu ile birlikte Etik Kurul onayı ile Ana Bilim Dalı Başkanlığı’na teslim edilmesi gerekmektedir. 

1. Yarıyılın sonuna kadar tez danışman ataması yapılmalıdır.

2. Yarıyılın sonuna kadar tez danışman ataması yapılmalıdır.

Tez Danışman Öneri Formu ile birlikte Enstitüye iletilmek üzere Ana Bilim Dalı Başkanlığına teslim edilmelidir.

Üst üste 2 kez veya aralıklı olarak 3 kez başarısız(teslim edilmemesi durumunda) öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilir.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 54. Maddesinin 2.bendine göre; İkinci tez danışmanı öğrencinin Tez İzleme Komitesinde yer alamaz.

Her öğrencinin ilk kayıt olduğu dönemin başında ders kayıtlarının yapılabilmesi için Ana Bilim Dalı Başkanlığı tarafından ders danışman ataması Enstitüye bildirilir. 1. Yarıyılın sonuna kadar ise Tez danışman ataması yapılır.