Ana içeriğe atla

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın misyonu; toplumun göz sağlığını en gelişmiş teknoloji, bilgi ve uzmanlıkla sağlamak-korumak, göz hastalıkları alanındaki tıbbi gelişmelere katkıda bulunmak ve geleceğin başarılı göz hekimlerini yetiştirmektir. Öğretim üyelerinin görev aldığı Maslak ve Ataşehir Acıbadem Hastaneleri’nde tanı ve tedavi üniteleri; uluslararası merkezlerle eş geniş imkânlar sunmaktadır.

Hizmet verilen göz hastalıkları alanları şunlardır: 

Katarakt ve Refraktif Cerrahi: 

Gözlük veya kontakt lenslerden kurtulma amaçlı gerçekleştirilen refraktif cerrahi alanında kliniğimiz öncü bir kliniktir. Göz lazer tedavilerinin femto-LASIK, iLASIK, PRK ve diğer tüm tipleri ile; saydam lensektomi ve fakik göz içi mercek implantasyonları kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır. Kullanılan femto ve excimer lazer cihazları dünyadaki en yeni teknolojiye sahip olup, bakımları ve kalibrasyonları da yine düzenli olarak uzman mühendislerce gerçekleştirilmektedir. Katarakt cerrahisinde uzak (tek odaklı), torik (astigmatı düzelten) veya uzak-orta-yakın bir arada (trifokal) mercek uygulamaları deneyimli kadromuz tarafından en gelişmiş fako ve femtosaniye lazer cihazlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Kornea Hastalıklarının Tanı ve Tedavisi - Kornea Nakli:

Gözün en öndeki şeffaf tabakası olan korneanın; keratokonus ve diğer hastalıkları için tanı ve tedavi imkanlarının tümü sunulmaktadır. Kornea hastalıklarına tanı konması için bilgisayarlı tomografi (kornea haritası), aberrometre, pakimetri (kalınlık ölçer) ve speküler mikroskopi (kornea hücre sayımı) gibi ileri tetkik cihazları kullanmaktayız. Keratokonus gibi kornea hastalıkları için çapraz bağlama (cross-linking) tedavisi yapılmaktadır. Tam kat ve yarı kat kornea nakli ameliyatları kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır.

Kontakt Lens Uygulamaları:

Klinikte kontakt lensler hakkında hastalar bilgilendirilmekte, kendileri için en uygun lens tipi (düz yumuşak lens, torik lens ve multifokal lens) seçilmekte ve deneme lensleri sağlanarak yeni kullanıcılara lens kullanımı öğretilmektedir. Ayrıca korneanın ilerleyici bir hastalığı olan keratokonus için melez, sert gaz geçirgen, miniskleral ve skleral kontakt lens uygulamaları gerçekleştirmekteyiz.

Glokom Birimi:

"Göz tansiyonu" adı ile de bilinen glokom hastalığının tanı ve tedavisi için; göz içi basıncının ölçümünde kullanılan tonometreler, bilgisayarlı görme alanı cihazları, sinir lifi kalınlık haritalaması gibi modern tıbbın ön gördüğü tüm donanım kliniğimizde mevcuttur. Glokom tedavisi için tıbbi tedavinin yanı sıra, lazer ve cerrahi uygulanmaktadır.

Pediatrik Oftalmoloji ve Şaşılık:

Klinikte göz kayması (şaşılık) olan erişkin ve çocuk hastaların tüm tedavileri gerçekleştirilmektedir. Tedaviler arasında, gözlük veya kontakt lensin yanı sıra cerrahi ve botulinum toksin (Botoks) uygulamaları yer almaktadır. Göz tembelliği tedavisi için kapama tedavisinin yanı sıra, Revital Vision ve AmbP iNet bilgisayarlı tedaviler uygulanmaktadır.

Okuloplastik Cerrahi:

Göz kapakları ve çevresini etkileyen tüm işlevsel ve estetik sorunlar okuloplastik cerrahi ile düzeltilmektedir. Göz yaşı kanalı ile ilgili testler (lavaj, dakriosistografi, dakriosintigrafi) ve ameliyatları (probing, açık ve endoskopik dakriosistorinotomi, tüp implantasyonu) gerçekleştirilmektedir. Kapak düşüklüğü (pitozis) ameliyatları, göz kapağının estetik operasyonları (blefaroplasti, badem göz) ve cilt yenileyici plasma jet tedavileri sunulmaktadır. Göz içi ve çevresi kist veya kitlelerinin tedavisi de yine kliniğimizde uygulanmaktadır. Göz çevresi dolgu, botoks ve mezoterapi işlemleri uygulanmaktadır. Kişiye özel göz protezi uygulamaları üstün estetik sonuç sağlamaktadır.

Tıbbi ve Cerrahi Retina-Vitreus Uygulamaları:

Yaşa bağlı sarı nokta hastalığı (makula dejeneransı) ve şeker hastalığının göze vurması (diyabetik retinopati); toplum göz sağlığını tehdit eden yaygın problemlerdir. Ayrıca damar tıkanıklıkları, göz içi kanamalar, retina yırtık/dekolmanları, sarı nokta deliği (makuler hol), epiretinal membran (sarı noktada zar oluşumu) gibi görmeyi tehdit eden diğer retina (sinir tabakası) hastalıkları kliniğimizde ele alınmaktadır. Bu hastalıkların tanısına yönelik olarak B scan ultrason, makula OCT ve anjiografi gibi gelişmiş cihazlar kullanılmaktadır. Tedavi için ise argon lazer, vitrektomi, silikon verilmesi ve dekolman ameliyatı işlemleri uygulanmaktadır. 

Uvea Hastalıkları:

Çok çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilen ve "üveit" adı ile anılan göz içi iltihaplanmalarının tanı, tedavi ve izlemleri multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleştirilmektedir.

Nörooftalmoloji:

Nörooftalmoloji, göz ile beyin arasındaki bağlantıyı sağlayan görme siniri ve görme yollarını etkileyen hastalıklarla ilgilenir. İnme, iltihabi durumlar, multipl skleroz ve tümörler başta olmak üzere çeşitli merkezi sinir sistemi hastalıkları ve sistemik hastalıklar; göz ile beyin arasındaki yapıları etkileyebilir. Bu hastalıkların tanısı için VEP, ERG ve EOG gibi elektrofizyolojik testler kullanılmaktadır.