ICW Yara Bakım Uzmanı Eğitimi

ICW® Yara Bakım Uzmanı Eğitimi (Yüz Yüze Eğitimdir)

ASEGEM Programıdır.

Eğitim Kayıt No:

2021-W-I-13

Eğitim Tarihi

8-14 Kasım 2021 (7Gün)

Eğitim Koordinatörleri

Teknik Koordinatör

Eğitim Koordinatörü

Prof. Dr. Ükke KARABACAK

Kurs Sekreteryası

Dr. Öğretim Üyesi Yasemin USLU

Eğitimin Amacı

Kronik yara bakımı hasta, hasta yakınları ve tedavi hizmeti sunan sağlık profesyonelleri için zorlu bir süreçtir. Dünyada ve Türkiye’ de son yıllarda diyabet ve obezite hastalarında artış gözlenmekte; ortalama insan ömrü uzamakta ve bu değişimlere paralel olarak kronik yara insidansı da artmaktadır. Dünya genelinde kronik yara bakım prensipleri tıp ve hemşirelik eğitim müfredatında genellikle yer almamaktadır. Tüm dünyada ve özellikle ülkemizde yara bakım uzmanlarına olan ihtiyaç katlanarak artmaktadır. Bu kapsamda; ülkemiz sağlık profesyonellerini güncel kronik yara bakımı ve yara hastalarının bakımı hakkında eğitmek amacı ile Avrupa’nın önde gelen yara derneklerinden Alman ICW Derneği (Initiative Chronishe Wunde), Paul HARTMANN ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen TÜV Rheinhard sertifikalı “ ICW Wound Expert” programı oluşturulmuştur.

Eğitimciler

• Prof. Dr. Emre ÖZKER (ASG Altunizade Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Yara Bakım Ünitesi Öğretim Üyesi)
  • Prof. Dr. Şamil AKTAŞ (İstanbul Üniversitesi, Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Prof. Dr. Ükke KARABACAK (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Prof. Dr. Vesile ÜNVER (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Doç. Dr. Bengüsu MİRASOĞLU (İstanbul Üniversitesi, Tıp Fakültesi Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Doç. Dr. Esra UĞUR (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Doç. Dr. Gülşen Tükenmez DEMİRCİ (Acıbadem Üniversitesi, Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Dr. Halim ULUGÖL (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Dr. Öğretim Üyesi Alper ERKİN (Sakarya Üniversitesi, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi)
  • Dr. Öğretim Üyesi Gözde ARITICI (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi)
  • Dr. Öğretim Üyesi Yasemin USLU (Acıbadem Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi)

Katılımcı Sayısı

20 kişi ile sınırlıdır.

Hedef Kitle

Yara bakımı ve yönetimiyle İlgilenen Hekim ve Hemşireler

Eğitim Süresi

Öğrenme içeriği müfredata dayalı bir programdır. Eğitim süresi 7 gün (56 saat) teorik eğitim ve simülasyon uygulamaları, 2 gün (16 saat) uygulama eğitimidir (Uygulama eğitimi, kurs bitiminden sonraki 3 aylık süreç içerisinde tamamlanacak olup, konuya ilişkin bilgilendirme kurs sırasında yapılacaktır).

Eğitim İçeriği

1.      GÜN PROGRAM

KONUŞMACI

ICW ve kurs içeriği tanıtımı

Cilt / Cilt Bakımı, İnkontinans ilişkili Dermatit

Doç. Dr. Gülşen Tükenmez Demirci

Yara Tipleri ve Yara İyileşmesi

Prof. Dr. Şamil Aktaş

Ağrı

Öğr. Gör. Dr. Halim Ulugöl

2.      GÜN PROGRAM

Yara Tedavisinde Hijyen

Prof. Dr. Ükke Karabacak

Yara Değerlendirilmesi ve Kayıt

Klinik Ziyaret/Klinik uygulama ve gözlemler

3.      GÜN PROGRAM

Kronik Yarası Olan Hastalarda Yaşam Kalitesi

Prof. Dr. Şamil Aktaş

Bacak Ülserleri  (Venöz-Arteriyel-Lenfödem Ülserleri)

Prof. Dr. Emre Özker

Bacak Ülserleri  (Diyabetik Ayak Tedavisi)

Dr. Öğr. Üyesi Alper Erkin

4.      GÜN PROGRAM

Basınç Yaralanması /Önlenmesi ve Yönetimi

Prof. Dr. Ükke Karabacak

Diyabetik Ayak ve Önleme Stratejileri

Prof. Dr. Vesile Ünver

5.      GÜN PROGRAM

Yara Temizliği ve Debridman Teknikleri

Dr. Öğr. Üyesi Alper Erkin

Yara Tedavisinin İlkeleri ve Yara Bakımı

Doç. Dr. Bengüsu Mirasoğlu

6.      GÜN PROGRAM

Enfekte Yaraya Yaklaşım

Doç. Dr. Bengüsu Mirasoğlu

Beslenme

Dr. Öğr. Üyesi Gözde Arıtıcı

Simülasyon Uygulamaları ( 4 Saat)

IV

Debridman

Basınç Yaralanması Risk Değerlendirme

Yara Örtüleri

Uygulama Örnekleri

Emre Özker

Yasemin Uslu

Bengüsu Mirasoğlu

Zeynep Babadağı

7.      GÜN PROGRAM

Eğitim - İletişim

Doç Dr. Esra Uğur

Yara Tedavisinde Yasal Süreç ve Hasta Hakları

Doç Dr. Esra Uğur

Yara Tedavisinde Maliyet Yönetimi

Sınav Hazırlık – Genel Tekrar

SINAV

2 SAAT

Yazılı Sınav

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uslu

Simülasyon Uygulamaları: Uygulamalı beceri eğitimleri Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi CASE (Center of Advanced Simulation and Education) Merkezi’nde farklı simülasyon yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Başarı Kriterleri

Eğitim sonunda uygulama sınavı yapılır. Eğitimin tamamına katılım gereklidir.

Verilecek Belge

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara TÜV Rheinland onaylı “ICW (Initiative Chronische Wunden- Chronic Wounds Initiative) Yara Uzmanı” sertifikası verilir.

Eğitim Ücreti:

5.900 TL (KDV Dahil)

Ön Başvuru Formu için tıklayın.