Yapay Zeka, Tıp ve Etik

Ankara, Çanakkale Onsekiz Mart, Orta Doğu Teknik, Dresden Teknik, Medipol, Koç, Sabancı, Boğaziçi ve Acıbadem Üniversitelerinden, uzmanların konuşmalarıyla katkı verdikleri, Türkiye'nin pek çok üniversitesinden 350'ye yakın lisans ve lisansüstü öğrencisinin katıldığı sempozyumda, Prof. Dr. Ülman, "Yapay Zekanın Tıpta Kullanımına Etik İlkelerle Bakış" başlıklı bir konferans verdi.

Konuşmasında Yapay Zeka sistemlerinin 21. yüzyıl başlarında çok hızlı gelişimini, tıp ve sağlık alanındaki uygulamalarıyla ele alan Ülman, sistemin işleyişinin değerlerle gerçekleştirmesinin önemini örneklerle anlattı. Bilimsel araştırmaların, felsefi esası üzerinde duran Ülman, bilimsel gelişmelerin insanlık tarihinde kötü amaçlarla da kullanılabildiğini anımsatarak; yapay zeka sistemlerinin, tüm yenilkçi özeliklerinin yanısıra insan yararına, sorumlulukla, şeffaflıkla, özel yaşamın gizliliğine saygı durarak, eşitlikle, ayrımcılık yapmadan işleyen yapılar olarak kurgulanmasının gereğine dikkat çekti. Yoğun ilgi toplayan konuşma, çok sayıda sorularla ve interaktif tartışmalarla ilerledi.

Haber Tarihi: 24/02/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023