V. Tıp Fakültesi Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science) gerçekleşti

Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen Tıp Fakültesi Uluslararası Öğrenci Kongresi ALIS (A Look Into Science), her sene sağlık alanında farklı bir tema belirleyerek farklı kitlelere ulaşmayı ve güncel alanlara değinmeyi hedefliyor. 6-7-8 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen kongrenin bu seneki teması “Minimal İnvaziv Cerrahide Gelişmeler” oldu. Kongrede alanında uzman 44 konuşmacı ve 400’ün üzerinde katılımcı yer aldı.“Minimal İnvaziv Kalp Cerrahisinde Gelişmeler”, “Minimal İnvaziv Genel Cerrahide Gelişmeler”, “Minimal İnvaziv Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahisinde Gelişmeler”, “Minimal İnvaziv Ürolojik Cerrahide Gelişmeler” ve “Yapay Zeka” konu başlıkları üzerine 28 farklı bilimsel oturum gerçekleşti. Kongre kapsamında üniversitemizde yer alan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik-Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi’nde (CASE) 14 farklı atölyeye katılan katılımcılar sözlü poster sunumlarını da gerçekleştirdi.

Üç gün boyunca eşzamanlı olarak yüz yüze ve çevrim içi gerçekleşen kongreye Zülfü Livaneli ve Dr. Selcen Bahadır sosyal konuşmacı olarak katıldı. Dolu dolu geçen kongre, şarkıcı Tuna Velibaşoğlu’nun konseri ile sona erdi.

Tıp Fakültesine ait diğer haberlere ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi: 10/05/2022

Son güncelleme tarihi: 21.03.2024