Ana içeriğe atla

Üniversitemizin yürütücü olduğu proje, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi

İstanbul Üniversitesi ortaklığı ile tasarlanan üniversitemizin yürütücü olduğu “İstanbul Tanısız ve Nadir Hastalıklara Çözüm Platformu-İSTisNA” başlıklı proje İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Nadir Hastalıklar ve Yetim İlaçlar Uygulama Araştırma Merkezi (ACURARE) kuruluş hedeflerine uygun olarak öngörülen projede CASE, DEHAM, ASEGEM gibi merkezlerimiz; Sağlık Bilimleri Enstitümüz, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültelerimiz paydaş olarak yer aldı. Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Uğur Özbek’in koordinatörlüğünde sürdürülen projede, Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Yasemin Alanay, Doç. Dr. Özden Hatırnaz Ng ve Dr. Kaya Bilgüvar; Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Özlem Akgün Doğan ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Genom Çalışmaları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Dr. Özkan Özdemir görev aldı.

İSTisNA, tanısız ve nadir hastalıklar alanında hasta ve hasta dernekleri, bilim insanları, kamu kuruluşları ve toplumun geneli ile işbirliği içinde çözüm önerileri geliştirilmesi, araştırma faaliyetlerinin artırılması, paydaşları bir araya getirme, ulusal ve uluslararası biyobankaların entegrasyonu ve bilim insanlarının yetiştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. İSTisNA Projesi’nin tanısız ve nadir hastalıklar alanında eş güdümlü biyobanka faaliyetleri, çevrimsel araştırmalar, eğitim ve yaygınlaştırma ile tanı alma süreçlerine yön verecek önemli çıktıları olacaktır.

Haber Tarihi: 06/10/2022

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023