Üniversitemizin İklim Elçisi Yüksek Lisans Öğrencimiz, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda

Acıbadem Üniversitesi Moleküler ve Translasyonel Biyotıp Bölümü Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Özdeyiş Hülya İşgördü, iklim elçimiz olarak  2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda yer aldı. Yaygın olarak kullanılan adıyla COP28, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde 30 Kasım - 12 Aralık 2023 tarihleri arasında küresel ısınma ve sera gazı salınım oranlarını azaltmak amacıyla Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne taraf ülkelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’de bulunan üniversitelerin iklim elçilerinin ortak bildirisi olarak oluşturulan COP28’de, üniversitemizi temsilen öğrencimiz Özdeyiş Hülya İşgördü 12 kişilik editör ekibinde yer alarak üniversitemizi temsil etti.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İklim Elçileri COP28 Bildirisi için tıklayınız.

Haber Tarihi: 26/12/2023

Son güncelleme tarihi: 20.02.2024