Ana içeriğe atla

Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleşti

Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni 24 Eylül 2018 Pazartesi günü Kerem Aydınlar Kampüsü'nde gerçekleşti.

Her yıl yeni akademik dönemin başlangıcının kutlandığını törende bu yılın açılış dersini Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı verdi.

Açılış töreninin ilk konuşması Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Furkan Karataş tarafından yapıldı. Karataş, üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek tüm öğrencilere başarılı bir öğrencilik dönemi diledi.

Törenin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin tarafından yapıldı. Prof. Dr. Şahin “Üniversite yerleştirme sonuçlarından çok mutluyuz, gururluyuz. Her geçen gün üzerine koyarak, Acıbadem Üniversitesi olarak hedeflediğimiz yere gidiyoruz. Hedefimiz belli; biz sağlık alanında en iyisi olacağız. Bunu başarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Şahin konuşmasında üniversitedeki son gelişmeler hakkında da konuklara bilgi verdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin’in konuşması sonrasında kürsüye konuşmasını yapmak üzere Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar davet edildi. Aydınlar, “Çok genç bir üniversite olmamıza rağmen çok kısa sürede önemli adımlar attık. Bu yıl üniversite giriş sınavında bütün fakültelerimiz Türkiye’de en yüksek puanla girilen 1. ve 2. sırada yerini aldı. Yine Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun bütün bölümleri de aynı başarıyı gösterdi. Son iki yıldır Türkiye’deki tüm üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırmada üniversitemiz tüm kategorilerde en çok memnuniyet duyulan üniversitelerinden birisi oldu. Sağlık bilimleri alanında tematik bir üniversite olan Acıbadem Üniversitesi, dünyada referans gösterilen bir akademik kurum olma yolunda hızla ve güvenle ilerlemektedir.” diye belirtti. Aydınlar bu süreçte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken, tüm öğrencilere de başarılar diledi.

Törende, Acıbadem Üniversitesi Burs Fonu’na bağış yaparak katkı sağlayan bağışçılara da teşekkür belgeleri sunuldu. Bağışçılara belgeleri Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Mütevelli Heyeti Üyesi ve Kerem Aydınlar Vakfı Başkanı Seher Aydınlar ve Zeynep Aydınlar Eröğüt tarafından takdim edildi.

Tören geleneği olan Açılış Dersi, Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Metin Çakmakçı tarafından verildi. Prof. Dr. Çakmakçı “Dünya Değişiyor, Ya Siz?” başlıklı sunumunda öğrencilere tıp dünyasındaki gelişmeleri takip ederek güncel kalmanın öneminden bahsetti.

Sunum sonrasında Prof. Dr. Çakmakçı’ya Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar tarafından törene katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Haber Tarihi: 25/09/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023