Üniversitemizi temsilen İklim Elçisi olarak seçilen Özdeyiş Hülya İşgördü, İklim Şurası’na katıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın talebiyle Üniversitemizi temsilen İklim Elçisi olarak seçilen Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Özdeyiş Hülya İşgördü, 31 Ocak ve 1 Şubat 2022 tarihlerinde İklim Şurası kapsamında gerçekleşen çevrim içi çalıştaya katıldı. Çalıştayın sonunda öğrencimiz, 209 üniversitenin iklim elçileri arasından İklim Elçisi Gençlik Deklarasyonu Yazım Ekibi’ne sözcü olarak seçildi.Üniversiteleri temsilen seçilen İklim Elçileri 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında Konya’da gerçekleşen İklim Şurası’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Öğrencimiz, İklim Şurası’nda protokolde Bakan Kurum’un yanında yer alarak kendisiyle sohbet etme ve sorularını sorma fırsatı buldu.İklim krizi ile ilgili üzerine düşen bütün sorumlulukları başarıyla yerine getirerek, üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden öğrencimiz Özdeyiş Hülya İşgördü’yü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Haber Tarihi: 01/03/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023