Ana içeriğe atla

Üniversitemiz, Norveç Haukeland Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gülen Arslan Lied'i ağırladı

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Tanıl Kocagöz ile Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Özgür Kurt ve Dr. Öğr. Üyesi Sinem Öktem Okullu’nun 15 Mart 2019 tarihinde düzenlediği etkinlikte Prof. Dr. Gülen Arslan Lied mikrobiyota çalışmalarında gelinen son nokta, fekal mikrobiyota tedavisinin kullanım alanları ve gelecekte kişiselleştirilmiş tıp uygulamalarında mikrobiyota analizlerinin yeri hakkında bilgi verdi.

Konferans sonrası Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Uğur Sezerman'ın da katıldığı toplantıda önümüzdeki dönem Acıbadem Üniversitesi ile Haukeland Üniversitesi arasında mikrobiyota çalışmalarında işbirliği, kaynak paylaşımı ve ortak proje başvurusu yapılması planlandı.

Prof. Dr. Gülen Arslan Lied hakkında:

Dünya çapında bilinen bir bilim insanı olan Prof. Dr. Gülen Arslan Lied; Norveç Bergen Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bölümünde öğretim üyesidir. Ankara Tıp Fakültesi mezunu olan Prof. Dr. Lied doktora sonrası çalışmalarını Norveç’te yürütmüş, Londra’nın St Marks Hastanesinde 1 yıl çalışmıştır.

İlgi alanları: intestinal gıda allerjileri, irritabl bağırsak sendromu, kronik inflamatuvar bağırsak hastalıkları ve gastrointestinal ultrasondur. Özellikle mikrobiyota ve disbiyozis hastalıklar konulu çalışmaları takdir görmektedir.

Haber Tarihi: 16/03/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023