Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda üniversitemiz, tüm üniversiteler arasında genel memnuniyet sıralamasında 7. sırada

Üniversitemiz, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 kapsamında tüm üniversiteler arasında genel memnuniyet sıralamasında 7. sırada, vakıf üniversiteleri arasında ise 6. sırada yer aldı.Araştırmanın yedi kategorisinde ilk 20'de olan üniversitemiz; Akademik Destek ve İlgi, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği başlıklarında 4. sırada yer alıyor.Araştırma kapsamında üniversitemiz öğrencilerini üst düzeyde (A+) memnun edebilen 11 üniversite arasında bulunuyor.Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 kapsamında 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39.386 öğrenciden kullanılabilir veri toplanmıştır.Araştırmanın detaylarına ulaşmak için tıklayın.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023