Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Bilimsel Toplantıları başladı

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nde süregelen bilimsel çalışmaları hem Tıp Fakültemizle hem de üniversitemizdeki araştırma merkezleri ile paylaşmak ve disiplinlerarası bilimsel iş birliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantılar öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti.Toplantı serisinin ilki Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ali Osmay Güre’nin katılımıyla 12 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşti. Prof. Dr. Güre, “Transkriptomik Analizlerin Sağlıkta Yararlılığı” başlıklı sunumunda tamamladığı ve hali hazırda devam eden bilimsel çalışmalarından söz ederek, bu çalışmaların klinik bilimlere olan yansımasından bahsetti.Toplantı serisinin ikincisi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Tanıl Kocagöz’ün katılımıyla 27 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşti. Prof. Dr. Kocagöz, “Enfeksiyonların Tanısında Hızlı Yöntemler” başlıklı sunumda, tüberküloz ve COVID-19 enfeksiyonlarının hızlı ve yüksek güvenirlilikli tanılarına yönelik oluşturduğu tanı kitlerinden söz etti. Prof. Dr. Kocagöz, ekibiyle oluşturduğu enfeksiyonların hızlı tanısında kullanılan hızlı tanı testlerinden, bu testlerin oluşum ve kullanım süreçlerinden de bahsetti. Etkinlik kapsamında katılımcıların geleceğe yönelik bu alandaki kit tasarımlarıyla ilgili bilgi sahibi olmalarına katkı sağlandı.

Haber Tarihi: 15/01/2022

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023