Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimizin yürütücüsü olduğu projelere TÜBİTAK desteği

Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Özpınar ve Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Öz Arslan’ın yürütücülüğünü yaptığı projeler TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Öğretim üyelerimizi ve araştırma ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Projelerle ilgili detaylı bilgiler:

Proje Yürütücüsü:

Prof. Dr. Aysel Özpınar

Proje Adı:

All-Trans Retinoik Asit Ve Kurkuminin Nanoparçacık Bazlı Kombinasyonel Tedavisinin Glioblastoma Üzerindeki In Vitro Anti-Kanser Etkisinin Araştırılması

Proje Danışmanları:

Dr. Öğr. Üyesi Özgül Gök Özatay, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü.

Doç. Dr. Gülen Melike Demirbolat, Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü.

Proje Yürütücüsü:

Doç. Dr. Devrim Öz Arslan

Proje Adı:

Mikroglia ve Dendritik Hücrelerde Prosaposin Peptidi Olan Prosaptidin, Fenotip, Enflamasyon ve Biyoenerjetik Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi

Proje Araştırmacıları:

Prof. Dr. Beki Kan, Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı