Tıp Fakültesi Öğrencileri için Okulun İlk Günü Buluşması ve Geleneksel Önlük Giyme Töreni gerçekleşti

Program Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alanay'ın açılış konuşması ile başladı. Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitim programının temel bileşenlerini ve ayırıcı özelliklerini özetleyen Prof. Dr. Alanay'ın konuşmasının ardından, Eğitim Başkoordinatörü Prof. Dr. Özgür Kurt öğrencilere Tıp Fakültesi’nin tıp eğitimi programını; Yrd. Doç. Dr. Cemaliye Akyerli ve Prof. Dr. Serdar Özgen, birlikte yürüttükleri danışmanlık ve akran mentörlüğü sistemini tanıttı. Ardından Yrd. Doç. Dr. Yeşim Yasin, yan dal sistemi; Doç. Dr. Levent Altıntaş ise bu yıl yeni başlatılan tıpta alan seçmeli dersleri hakkında bilgilendirme yaptı.Öğretim üyelerinin konuşmalarının ardından, Tıp Fakültesi bünyesinde açılan öğrenci kulüplerinin kulüp temsilcileri, gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatan sunumlarını gerçekleştirdi. Program devamında "Geleneksel Önlük Giyme Töreni” Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Kerem Aydınlar Vakfı Başkanı Seher Aydınlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve bu yıl Acıbademli olan Tıp Fakültesi öğrencilerinin ailelerinin katılımı ile gerçekleşti.Prof. Dr. Alanay, törendeki konuşmasında Tıp Fakültesi’ne yeni başlayan hekim adaylarına kendi eğitim geçmişi ile mesleki kariyerinden örnekler sunarak, hekimlik yolculuğunun aslında eğitim yıllarındaki temel özellikler ile sürekli örtüşerek ilerlediğini vurguladı.Bu yıl Acıbademli olan her Tıp Fakültesi öğrencisine, dekan tarafından beyaz önlük giydirildi ve stetoskop hediye edildi. Tören öğretim üyeleri ve öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023