Tıp Fakültesi Kampüs Buluşmaları önemli konuşmacıların katılımıyla gerçekleşti

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Çoğulu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Çevre Kirliliği ve Genetik” başlıklı söyleşi 13 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşti. Prof. Dr. Çoğulu konuşmasında dünyadaki değişimin canlı/cansız varlıkların ortaya çıkışı ile başladığı ve bu değişimin çevre kirliği olarak dünyaya yansıdığından bahsetti. Etkinlikte çevre kirliliğini en aza indirgeyerek canlı/cansız her şeyin var olmasına katkı sağlamak için bilinçli olmanın ve topluma bunu aşılamanın önemi vurgulandı. Sabancı Üniversitesi Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Gözüaçık’ın 22 Aralık 2016 tarihinde konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Türkiye’de çalışmalarını yürüttüğü aynı zamanda Nobel Tıp Ödülü’ne de sahip bir araştırma alanı olan “Otofaji” konuşuldu. Doç. Dr. Gözüaçık, temel bilim yaklaşımları kullanarak, stres yanıtları ve protein yıkım mekanizmalarının nasıl kontrol edildiklerini ve hastalıklarda ne gibi bozukluklarla karşılaşıldığını aktardı.

Haber Tarihi:

Son güncelleme tarihi: 27.04.2023