Ana içeriğe atla

Tıp Fakültesi 2018 Mezuniyet Töreni gerçekleşti

Tören, açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Alanay mezunlara seslenişinde Türkiye’de, 2023 yılına kadar eğitimi akredite edilmiş bir tıp fakültesinden mezun olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Dünya ile yarışır bir eğitim aldınız, bu topraklara hizmete hazırsınız. Sağlık sistemi içinde sağlam durun. Bilginize güvenin, profesyonel becerilerinizle parlayın. Bilim insanı-hekim olmak için gayret edin. Nerede olursanız olun, sizden sonraki kuşaklara ilham veren doktorlar olmayı hedefleyin”.

Mezun olan doktorların aldıkları yüksek akademik eğitim sayesinde gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, dünyanın herhangi bir yerinde mesleklerini icra edebileceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin, günümüzde bilginin hızla değiştiğinden bahsederek öğrencilere şunları söyledi: “Geçmişte tıp bilgisinin çoğalma süresi yıllarla telaffuz edilirken çağımızda bilgi aylar içinde kendini katlayarak artıyor. Bu, herkesin güncel ve doğru bilgiyi edinmek için daha çok çalışması anlamına geliyor. Güncel kalmak için çalışın, bu sizin işinizin ve hayatınızın bir parçası olmalı”.

Yeni mezunlara ve ailelerine yönelik bir konuşma yapan Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Çok zor bir eğitim sürecinden geçtiniz. Çok kutsal bir meslek sahibi oldunuz. Acıbadem Üniversitesi olarak akademik kadromuz ve altyapımızla övünüyoruz. Dünya standartlarında hastanelerde eğitim ve pratik yapma şansınız oldu. Sağlık sektöründe çok önemli bir yeri olan ‘Acıbadem Üniversitesi’ yazılı diplomanızın değerini önümüzdeki yıllarda siz de fark edeceksiniz. İleride sizleri iyi bir bilim insanı, doktor ve yönetici olarak görmeyi hayal ediyorum” dedi.

Törende konuşma yapan dönem birincisi Dr. Besra Hazal Yeşil; doktor olmanın bir yaşam biçimi olduğunun bilincine vararak mezun olduklarını söyleyerek “Tıp alanında yaptığımız yolculuğun en büyük kahramanları hocalarımızdı. Her birinin yetişmemizdeki payı çok büyük. Bize her zaman kapılarını açık tuttular.” dedi. Öğrenim hayatları boyunca destekleri için ailelerine de teşekkür eden Besra Hazal Yeşil, konuşmasında başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personeline yönelik şiddetten üzüntü duyduklarını ve sağlıkta şiddetin bitmesini kalpten dilediklerini belirtti.

Tıp eğitimi için Somali’den Türkiye’ye gelen Maryan Adan Ali Türkçe yaptığı ve büyük alkış aldığı konuşmasında doktor olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “6 yıldır bu kutsal mesleği öğrenmek üzere binlerce kilometre mesafe uzakta olan ailemden, memleketimden ayrı kaldım. Ama bu üniversitede olmaktan, bu ülkede yaşamaktan mutlu oldum”.

Törende; 2014 yılında Thompson Reuters'in “son 10 yılın en çok atıf alan bilim insanı” listesine giren Cleveland Clinic Abu Dhabi Kalp Damar Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Tuzcu’ya onursal doktora unvanı verildi. Prof. Dr. Tuzcu’ya Onursal Doktora beratı Rektör Prof. Dr. Ahmet Şahin tarafından takdim edildi. “Kardiyovasküler Tıp alanında evrensel katkısı, Türkiye’yi temsili ve genç insanların yetiştirilmesindeki desteği nedeniyle “Onursal Doktora” unvanını alan Prof. Dr. Tuzcu, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Acıbadem Üniversitesi’ne teşekkür eden Prof. Dr. Tuzcu, meslek yaşamı boyunca dünyanın önde gelen 4 üniversitesinde çalıştığını ve pek çok üniversitede misafir öğretim üyeliği yaptığını belirterek Acıbadem Üniversitesi’ni tanımaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Vizyonu, öncü ve yenilikçi özellikleriyle hedefine ulaşmak için gereken her şeyin bu yerleşke de olduğu belirterek öğrencilere yeniliklerden haberdar olmaları ve bilimsel yayınları okuyarak iyi bir bilim okur yazarı olmayı tavsiye etti.Tören; dereceye giren ve mezun olan öğrencilere hediyelerin verilmesi, diploma töreni, hekimlik andının ardından geleneksel kep atma ritüeliyle son buldu.Tüm mezunlarımıza meslek hayatlarında başarılar dileriz.

Haber Tarihi: 01/07/2018

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023