Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoetik Anabilim Dalı Avrupa Tıp Etiği Merkezleri Birliği üyesi oldu

Felsefe, etik, tıp, bugünkü adıyla biyoetik alanında uğraş veren bir grup bilim insanı tarafından, 1986 yılında kurulan EACME, tıp ve sağlık bilimlerinin uygulanmasında, sağlık politikalarının oluşturulmasında, etik meseleler üzerinde eğitim, araştırma, iletişim ve tartışma faaliyetlerini teşvik eden, uluslararası bir ağ oluşturmak üzere ortaya çıkmıştır. Biyoetik, klinik etik, araştırma etiği, tıp etiği alanlarında meselelerin incelenmesinde çoğulcu ve çok taraflı yöntemi benimseyen ve giderek genişleyen EACME’ye, Avrupa’da 60’ın üzerinde kurum üyedir. Her yıl düzenlediği kongrelerinde, dünyada, biyoetik alanında çalışmakta olan pek çok araştırmacı ve akademisyeni buluşturmakta; faaliyetlerini yılda iki kez yayımlanan EACME Bülten ile duyurmaktadır. Avrupa merkezli bu saygın biyoetik birliğinin Türkiye’den tek üyesi Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ile Etik Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Biyoetik Anabilim Dalı’dır.

Haber Tarihi: 30/04/2019

Son güncelleme tarihi: 18.12.2023