Tıp Eğitiminde Simülasyon ve İleri Teknoloji Sempozyumu gerçekleşti

Acıbadem Tıp Öğrencileri Birliği ve CASE işbirliği ile birincisi düzenlenen “Tıp Eğitiminde Simülasyon ve İleri Teknoloji Sempozyumu (SİTS)” 31 Mart – 1 Nisan 2018 tarihlerinde Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Organizasyona, Türkiye’nin dört bir yanından 30 farklı üniversitenin tıp fakültelerinden 180 öğrenci katıldı.

Sempozyumun ilk gününde Acıbadem Üniversitesi’nden CASE Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aksoy, CASE Direktör Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Dilek Kitapçıoğlu, CASE Direktör Yrd. Uzm. Dr. Feray Güven, CASE Medikal Simülasyon Eğitim Koordinatörü Uzm. DR. Erhan Sayalı, Yeditepe Üniversitesi’nden Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Tanrıöver simülasyon ve ileri teknolojinin eğitim alanındaki yeri üzerinde dururken üniversitemizin diğer fakülte öğrencileri bölümlerinde CASE’in kullanımı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sempozyumun ikinci gününde sanal hasta, oskültasyon, üç boyutlu anatomi, temel yaşam desteği gibi 12 farklı başlıkta workshop gerçekleştirildi.

Haber Tarihi: 02/04/2018

Son güncelleme tarihi: 19.12.2023